Tu ştii cum să alegi canapele? Iată câteva trucuri utile

Author: Oana Iosif

Dacă te ocupi de amenajarea unui living s-ar putea să îţi doreşti să începi cu canapele şi colţare, acestea fiind cele mai importante achiziţii pentru această cameră.

Totodată, acestea sunt piesele de mobilier care creează un centru focal şi au multiple utilizări - relaxare, citit, loc pentru discuţii, loc pentru petrecerea timpului cu familia sau prietenii, privit la televizor şi chiar dormit. Iată câteva trucuri utile pentru alegerea unei canapele sau a unui colţar pentru living.

Acordă atenție dimensiunilor înainte de face o achiziție

Atunci când cumperi o saltea vrei să analizezi dimensiunile cu mare atneție, pentru a-ți  da seama dacă se potriveşte cu cadrul patului şi este ceea ce cauţi. Pe parte de lungime este imperativ să selectezi dimensiunea cu atentie sa completeze încăperea nu să o domine. 

Este important să măsori corect încăperea. Când alegi să achiziţionezi canapele şi colţare online, trebuie să verifici atent dimensiunile furnizate de producător. Acestea sunt principalul etalon, nu îţi dorești un living prea plin, dar nici unul inaccesibil. 

Descoperă stilul perfect!

Dacă vorbim de stil, lucrurile sunt foarte variate. Poți alege canapele cu aspect minimalist, canapele îmbrăcate în piele ecologică sau piele naturală cu aspect clasic, sau canapele îmbrăcate în stofă cu aspect modern. Te numeri printre adepții stilului industrial? O canapea cu elemente metalice şi decoraţiuni bogăție este soluția potrivită pentru tine. Vrei un living retro? Nu ezita să selectezi canapele cu imprimeuri florale. Aceste modele pun în valoare o încăpere cu aspect delicat.

Fii atent la ţesătura canapelei

Fie că optezi pentru o culoare îndrăzneaţă, un model geometric sau o culoare neutră, ţesătura canapelei sau a colţarului este foarte importantă, având un impact considerabil asupra livingului. Materialele naturale se pot decolora în timp din cauza luminii soarelui, motiv pentru care ar fi recomandat să optezi pentru o ţesătură sintetică dacă vei plasa canapeaua lângă fereastră. Totodată, dacă ai copii sau animale de companie, este extrem de important ca ţesătura să se poate curăţa uşor. 

Pentru a crea un ambient plăcut, poţi lua în considerare utilizarea unei traverse în aceleaşi culori ca şi canapeaua sau colţarul. 

Alege ceva adecvat necesităților tale

Când alegi canapele și colţare, este important să ţii cont de modul în care îţi place să te relaxezi şi de preferinţele membrilor familiei. De exemplu, dacă sunteţi doi şi va place amândoura să staţi cu picioarele ridicate, ar trebui să te asiguri că nouă canapea este suficient de adâncă pentru a vă găzdui pe amândoi. Totodată, dacă preferi să te întinzi pe canapea, asigură-te că aceasta este suficient de lungă. Persoanele înalte s-ar putea să dorească o canapea cu un spătar mai înalt care să le ofere sprijin suplimentar. 

Investeşte într-o canapea de calitate

Pentru a te bucura mai mulţi ani de nouă investiţie ar trebui să cumperi ceva de calitate. Astfel, o canapea cu un cadru de lemn de esenţă tare este o opţiune bună, chiar dacă va costa mai mult. Totodată, alege să cumperi de la producători care oferă garanţie pentru mobilier. 

Sursa de imagine:
AlexRoz / Shutterstock.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.