Tu stii cum sa mananci sanatos? Iata cum se combina corect alimentele

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:58

Multa lume are impresia ca mananca sanatos. In realitate insa foarte multi nu stiu cum sa combine corect alimentele.

Prezenta in platoul "Draga mea prietena", nutritionista Vera Daghie a distrul mitul potrivit caruia cei care vor sa slabeasca trebuie sa tina cont in principal de numarul de calorii consumate.

"Majoritatea celor care doresc sa slabeasca se gandesc la numarul de calorii. Este complet eronat, pentru ca pot sa am mai multe calorii in acea farfurie si sa slabesc, daca combinatia este in regula, si pot sa mananc cartofi prajiti cu friptura si sa ma ingras, chiar daca are mult mai putine calorii".



In mod surprinzator, peste 50% dintre bolnavii de ciroza fac aceasta boala din cauza combinarii incorecte a alimentelor, care fermenteaza, si nu din cauza consumului de alcool.

"Este foarte important sa digeri ceea ce ai mancat pentru ca o combinare incorecta a alimentelor duce la fermentare, care afecteaza in cele din urma ficatul. Ne gandim ca cei care sufera de ciroza sunt obligatoriu alcoolisti. Exclus! 50% din cirotici sunt non-alcoolici".


Aflati mai multe detalii si invatati cum trebuie sa combinati corect alimentele in materialul video de mai jos:
##VIDEO95337##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”