Mare atentie! Cum se manifestă boala care l-a omorât pe marele actor Ion Caramitru

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 aug 2022, 07:50
Care este cauza mortii lui Ion Caramitru
Sursa: www.tnb.ro

Tulburător! Ion Caramitru a fost răpus de o infecție în sânge la 79 de ani. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Tulburător! Ion Caramitru a fost răpus de o infecție în sânge la vârsta de 79 de ani. Medicii i-au pus diagnosticul la începutul lunii august. Marele actor și-a găsit sfârșitul în spitalul Elias din Capitală.

 Cum se manifestă boala care l-a omorât pe marele actor Ion Caramitru

Ion Caramitru  s-a stins din viață la spital, încercând să câștige lupta împotriva unui stafilococ auriu care nu a putut fi eliminat de niciun tratament medical.

Ion Caramitru s-a luptat cu un stafilococ auriu
[Sursa: www.tnb.ro]

Bacteria poate duce la afecțiuni grave, ba chiar poate pune viața în pericol dacă ajunge în sânge, plamâni, oase, articulații sau inimă. Mai este supranumită drept „superbacteria”, pentru că nu poate fi învinsă de multe antibiotice.

Citeste si: Înfiorător! Ce a spus Ivan Patzaichin înainte să se stingă din viață

Simptomele infecției în sânge

Majoritatea acestor infecții își fac prezența în plămâni, abdomen și tractul urinar. Persoanele internate în spital, bolnave și cu un sistem imunitar scăzut sunt mult mai predispuse acestei boli.

Iată lista simptomelor infecției în sânge: 

 

-frisoane

-febră

-slăbiciune

-respirație rapidă

-creșterea pulsului sau palpitații

-paloare a pielii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?

 

-șoc

-absența urinei

-insuficiență de organ.

 

 

Simptome ale infecției sângelui care pot pune viața în pericol includ: confuzie, pete roșii pe piele, care seamănă cu vânătăile.

Stafilococul auriu, bacteria cu care s-a luptat Ion Caramitru

Stafilococului auriu se ia prin contactul cu sângele unei persoane infectate, prin prisma rănilor sau leziunilor pielii. Totodată, utilizarea lamelor de ras, a prosoapelor sau a încălţămintei la comun cu o persoană infectată poate provoca infecţia cu stafilococ auriu.

Citeste si: ULTIMA ORA! Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român, a murit la 71 de ani. Care este cauza decesului

Conform studiilor, două persoane din 100 au stafilococul auriu în corp, dar nu este obligatoriu să se îmbolnăvească, în special dacă au un sistem imunitar puternic.

Cum se tratează stafilococul auriu

Fiind o bacterie greu de învins, medicul ar putea recomanda antibiotice foarte puternice, administrate pe cale orală sau intravenos, depinzând de situaţie.

Este important ca persoanele infectate să urmeze schema de tratament cu strictețe, chiar dacă simptomele par să dispară, şi să acoperiți zona afectată până la dispariția completă a bacteriei.