Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 iul 2022, 11:15
Primele cazuri de îmbolnăvire cu tulpina braziliană a coronavirusului
Sursa: Unsplash

Autoritățile au confirmat prezența tulpinii braziliene a coronavirusului în România. Câte cazuri de îmbolnăvire sunt și unde au fost depistate?

Vești proaste din partea autorităților. Pe lângă creșterea numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, specialiștii în sănătate au anunțat prezența tulpinii braziliene a coronavirusului în România. Unde au fost confirmate cazurile?

Primele cazuri de îmbolnăvire cu tulpina braziliană a coronavirusului. Ce au anunțat specialiștii în sănătate?

Bilanțul oficial anunțat zilnic de autorități arată o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus în România.

În acest context și ținând cont că mai multe orașe mari ale țării au intrat din nou în scenariul roșu, autoritățile atrag atenția că este nevoie de respectarea regulilor, dar și că iau în calcul introducerea unor restricții mai severe, astfel încât să prevină apariția valului trei al pandemiei de coronavirus.

După ce în România au apărut cazuri de îmbolnăvire cu tulpina britanică a coronavirusului, dar și cu cea sud-africană, specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile au anunțat prezența tulpinii braziliene a coronavirusului

în România.

Citeste si: NU se mai iese din case după ora 22:00? Ce reguli vor trebui să respecte românii începând de MIERCURI

„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1.

a SARS-CoV-2.”, este anunțul făcut de autorități, potrivit libertatea.ro.

Specialiștii în sănătate au anunțat că, până în prezent, doi bărbați au fost confirmați cu varianta braziliană a coronavirusului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani și unul de 57 de ani.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Din primele informații se pare că bărbatul de 38 de ani este din București, prezintă simptome și are condiții medicale preexistente.

Acesta nu ar fi fost plecat din țară și nici nu ar fi luat contact cu o persoană confirmată la rândul ei cu coronavirus. 

În cazul bărbatului de 57 de ani, acesta este simptomatic, este tot din București și are condiții medicale preexistente. Bărbatul ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă de infectare fiind unul dintre colegii cu care a luat legătura recent.

Autoritățile atrag atenția că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final în România și că există riscul ca numărul cazurilor noi să crească în următoarea perioadă, mai ales în contextul în care regulile de igienă sunt ignorate de români în spațiul public.

Tulpina braziliană a coronavirusului este cunoscută sub denumirea de P1 și este considerată de până la 2,2 ori mai transmisibilă decât varianta inițială a SARS-CoV-2. 

Citeste si: Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19: "Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"