Tulpina britanică COVID face ravagii în România! Au fost confirmate aproape 30 de decese

Author: Denisa Avram
Mutatia britanica a noului coronavirus a dus la decesul a 27 de romani

Varianta britancă a coronavirusului continuă să fie motiv de îngrijorare în România. 27 de persoane au decedat din cauza acestui virus.

Potrivit datelor provenite de la Institutul Naţional de Sănătate Publică până în data de 4 aprilie, joi, au fost raportate la INSP- CNSCBT un număr de 1.178 de secvenţieri ale SARS-CoV-2, dintre care 676 de cazuri au fost confirmate cu variante ale virusului care dau motive de îngrijorare. La momentul de față, în România s-au înregistrat 27 de decese confirmate cu varianta britanică a coronavirusului. 

Tulpina britanică a Coronavirusului este tot mai răspândită în România

În urma analizei Institutului Naţional de Sănătate Publică, au fost confirmate 676 de cazuri cu mutații de COVID care ridică îngrijorarea autorităților. Dintre acestea, 670 de cazuri au fost condirmare cu varianta britanică (B.1.1.7), patru cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cu varianta braziliană (P.1).

Cinci laboratoare din România fac secvenţieri ale SARS-CoV-2, la momentul de față.

Este vorba despre Institutul „Cantacuzino”, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”.

În aceste laboratoare au fost confirmate 676 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 670 cu varianta britanică (B.1.1.7), patru cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cu varianta braziliană (P.1).

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană B.1.351 este o femeie în vârstă de 69 de ani, având judeţ de infectare Vâlcea. Nu a fost identificată nicio legătură epidemiologică. Unul din cazurile având judeţ de infectare Suceava a fost confirmat cu linia genetică B.1.1.7 la care a fost depistată mutaţia E484K. Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351)

şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, precizează INSP, citat de  Agerpres.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană a prezentat propunerea pentru certificatul digital de vaccinare. Adeverința electronică verde va deservi la libera circulație în UE

Rata de confirmare cu mutații ale coronavirusuli care determină îngrijorare a fost de 57,4%, până la data de 4 aprilie 2021.

Până acum, în România, au fost înregistrate 27 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, toate cu varianta britanică (B.1.1.7), au informat cei de la INSP, conform romaniatv.net.

Citeste si: Tulpină COVID rezistentă la vaccin, descoperită în România! Mutația virusului vine din Japonia

 

Taguri: