Turcia a doborat un avion de vanatoare al Rusiei

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 aug 2021, 02:55

In imaginile difuzate de o televiziune din Turcia, se vede clar cum o aeronava de lupta se prabuseste intr-o zona muntoasa.

Sunt primele imagini cu avionul Suhoi 24, care se indreapta cu viteza catre sol. Aparatul in flacari lasa in urma o dara groasa de fum. Explicatia Turciei: i-ar fi incalcat spatiul aerian. Potrivit armatei turce, avionul a fost avertizat de 10 ori in 5 minute. Turcii spun ca doua avioane F-16 au intervenit asupra aparatului Suhoi la ora 9 si 24 de minute si ca totul s-a desfasurat potrivit regulilor de angajare in lupta.

In schimb, Moscova sustine ca avionul nu a intrat in spatiul aerian al Turciei si ca, de fapt, ar fi fost doborat de o racheta lansata de la sol. Cert este ca aparatul a cazut in provincia siriana Latakia.

Presa din Turcia scrie ca cei doi piloti care se aflau la bordul avionului au reusit sa se catapulteze, pe teritoriul Siriei. Unul dintre ei ar fi fost capturat de rebelii sirieni.

Rusia spune ca nu stie nimic despre soarta pilotilor. Pe de alta parte, premierul turc a decis sa sesizeze NATO si ONU cu privire la incidentul de la frontiera turco-siriana.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Daca se confirma ca avionul doborat se afla in spatiul aerian al Turciei, n-ar

fi prima data cand Moscova calca stramb. La inceputul interventiei Rusiei in Siria, aviatia turca a interceptat un avion militar al Rusiei, care incalcase spatiul aerian al Turciei. Atunci, aparatul a fost fortat sa se retraga, in timp ce Moscova a invocat conditii meteo nefavorabile, dar nu a recunoscut ca ar fi incalcat spatiul turcesc.

 

Taguri: