Turcia da startul REDUCERILOR de vara in cadrul festivalului Istanbul Shopping Fest!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 29 aug 2021, 19:40

Un loc in care Europa si Asia sunt unite, unde traditia si-a dat mana cu civilizatia, iar cladirile vechi de sute sau chiar mii de ani stau alaturi de zgarie-nori. E orasul contrastelor: Istanbul.

Am pasit pe taramul in care visele sunt reale, in care povestile se scriu sub pasii calatorului: strazile inguste ale Istanbulului, cu mici restaurante, case vechi de cateva sute de ani si cofetarii, de unde nu lipseste baclavaua. Ne-am oprit in port, am mers prin bazarul aglomerat si colorat, de unde poti cumpara orice, la preturi mici. Am trecut pe langa oameni veniti din toate colturile lumii, pe langa moscheiile impunatoare si palatele sultanilor.

Singurul oras intins pe doua continente e locul in care se unesc doua lumi diferite si fascinante, Europa si Asia. Intre ele e Bosforul.

Cu o istorie de mai bine de 1500 de ani, Istanbulul este centrul comercial, istoric si cultural al Turciei. Un oras de o frumusete uluitoare. E forfota mare. De jur imprejur, oameni fascinati de arhitectura. Luxul e cuvantul care descrie perfect ceea ce-i in jurul nostru.

Fantani arteziene, ornamente din plante naturale, copaci care rasar din peretii de sticla si beton. Centrele comerciale sunt mai mult decat locuri unde mergi ca sa-ti reinoiesti garderoba.

Am ajuns si la un alt centru comercial, al treilea ca marime din Istanbul, si singurul care are un parc de distractii. Investitia a fost de 650 de milioane de dolari. Va intrebati poate daca a merit? Va spunem doar atat: in fiecare an, peste un milion de turisti testeaza masinariile.

Principalul punct de atractie e montagnes rousee-ul. Am decis ca e pentru curajosi, asa ca am plecat mai departe.

##VIDEO113762##

Si muzeele sunt foarte catate de turistii care ajung aici. Opt pictori au muncit mai bine de 3 ani pentru a reda, pana in cele mai mici detalii o scena istorica. Vorbim despre batalia pentru cucerirea Constantinopolului. Le-a iesit atat de bine, incat am senzatia ca sunt acolo si ca ar trebui sa ma feresc din calea acestor razboinici.

Muzeul de Istorie, Panorama 1453, are o singura tematica: Caderea Constantinopolului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Intr-o cupola impresionanta, imagini de mari dimensiuni, recreaza intocmai atmosfera de la locul asediului. Dupa atata agitatie, am plecat la plimbare pe Bosfor. De pe apa, Istanbulul e parca altfel. Am trecut pe sub unul dintre cele doua poduri care leaga Europa de Asia.

Nu am stiut ce sa admiram mai intai: orasul, vapoarele care impanzeau stramtoarea, constructiile opulente sau luciul apei, la apusul soarelui. Pe 7 iunie se deschide, cu mare fast, Istanbul Shopping Fest. E a patra editie, iar surprizele se vor tine lant.

Avem o impresionanta petrecere de deschidere, la cel mai mare mall din Istanbul. Apoi vom avea o alta petrecere impresionanta, de inchidere a festivalului, la Vielland, la fantasticul parc de distractii.
Avem multe surprize, nu pot spune ca una e cea mai mare. Trebuie sa veniti si sa vedeti!
”, ne-a spus General Manager ISF, Füsun Tavus. Si veti avea ce vedea si mai ales ce cumpara. In Istanbul sunt peste 90 de centre comerciale, iar in perioada festivalului vor fi reduceri peste reduceri.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.