Turista dată dispărută pe Insula Samos, din Grecia, a fost găsită! Trupul său neînsuflețit a fost descoperit într-o râpă

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 29 aug 2024, 21:50

Brigitte van Gennip a fost găsită, fără suflare, într-o râpă

Sursa: AT5

O nouă tragedie a avut loc pe Insula Samos, din Grecia, unde cadavrul unei turiste olandeze dispărute a fost descoperit în dimineața zilei de miercuri, 28 august, conform News Faharas.

Brigitte van Gennip, în vârstă de 64 de ani și originară din Țările de Jos, a fost dată dispărută pe 22 august, iar trupul său a fost găsit într-o zonă izolată de pe  Insula Samos, în condiții ce sugerează că a fost vorba despre un accident, potrivit AFP.

Cum a fost descoperit trupul neînsuflețit al lui Brigitte van Gennip 

Descoperirea a fost făcută de un turist belgian care explora o râpă într-o zonă îndepărtată de locul unde fusese găsit anterior telefonul mobil al victimei. Poliția din Grecia, care a confirmat identitatea femeii în urma autopsiei efectuate la fața locului, a declarat că nu există indicii care să sugereze o crimă, conform Agerpres. Deși ancheta este în desfășurare, primele informații sugerează că dispariția și moartea acesteia au fost cauzate de circumstanțe accidentale.

În încercarea de a o localiza pe Brigitte van Gennip, autoritățile olandeze au trimis echipe de salvatori și opt câini special antrenați pentru a ajuta în operațiunile de căutare alături de salvatorii greci. Din păcate, toate eforturile s-au dovedit zadarnice, întrucât trupul neînsuflețit a fost descoperit abia după o săptămână.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Citește și: Obiectul pe care nu ai voie să îl ai în mașină când mergi în Grecia. Ce a pățit un român la graniță: „Mi-a imobilizat mașina la vamă”

Cazul turistei olandeze decedate în Grecia nu este unul izolat

Acest incident se alătură unei serii de tragedii similare petrecute în această vară în Grecia, unde temperaturile extreme au creat condiții periculoase pentru turiști.

În total, cel puțin șapte turiști care au plecat în drumeție pe diferite insule grecești și-au pierdut viața în ultimele luni. Printre aceștia se numără și un olandez de 55 de ani, găsit mort tot pe Insula Samos, în luna iunie, și prezentatorul BBC Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi în timpul primului val de caniculă din 2024.

Valurile de căldură extremă au fost un factor major în aceste tragedii, autoritățile sanitare din Grecia emiteau constant avertismente referitoare la riscurile expunerii la temperaturi ridicate.

Acestea au recomandat turiștilor să evite deplasările în timpul orelor caniculare, însă, din păcate, aceste măsuri nu au reușit să prevină toate incidentele tragice.

Citește și: BREAKING. Un român de 22 de ani, găsit fără suflare pe insula Thassos din Grecia

Alte două turiste au dispărut, și ele, pe o insulă grecească. Este vorba despre două femei de origine franceză, în vârstă de 73 și 64 de ani, date dispărute pe insula Sikinos.

Cazul lor nu a fost soluționat până în prezent, însă anchetele continuă.