Turiști români, suspectați că fură mâncare la all inclusive, în Bulgaria: „Te oprea ca la controlul vamal”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 30 aug 2024, 11:06
plaja-sezlonguri-umbrelute Foto(4)

O familie de români a trecut printr-un adevărat calvar, în vacanță

Sursa: Pexels.com

O vacanță care ar fi trebuit să fie o perioadă de relaxare și bucurie s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o familie de români care a ales să-și petreacă recent concediul pe litoralul din Bulgaria.

Pentru sejurul lor în Bulgaria, turiștii români au optat pentru o cazare într-un hotel din renumita stațiune Sunny Beach, o destinație preferată de mulți români, datorită prețurilor accesibile și a ofertelor all-inclusive. Cu toate acestea, realitatea a fost cu totul diferită de așteptările lor.

O familie de români a avut o vacanță de coșmar, în Bulgaria

Mădălin și familia lui au decis să achiziționeze pachetul turistic încă din luna februarie, pentru a profita de prețurile avantajoase disponibile atunci.

Cu toate acestea, odată ajunși la destinație, au fost întâmpinați de o serie de neplăceri care le-au ruinat vacanța. În momentul în care au primit cheia de la cameră și au intrat în locul în care urmau să stea, așteptările lor pentru un spațiu curat și bine întreținut au fost complet spulberate, după cum se arată în postarea lui de pe grupul de Facebook „Litoral Bulgaria”.

Nici experiența culinară nu a fost mai bună. În restaurantul hotelului, familia a fost surprinsă să descopere un meniu extrem de limitat, cu opțiuni care nu au fost pe gustul lor. Mădălin a remarcat că mâncarea era departe de a fi delicioasă, iar varietatea lipsea cu desăvârșire.

O altă situație jenantă a avut loc atunci când personalul de securitate al hotelului a început să verifice gențile clienților, în mod evident pentru a se asigura că aceștia nu iau mâncare din restaurant.

Acest gest a fost perceput ca o lipsă de respect și a stârnit nemulțumirea turiștilor, care s-au simțit umiliți și tratați necorespunzător.

Citește și: Care este primul lucru pe care trebuie să îl facă românii când ies cu mașina din țară, prin Bulgaria! Atenție, amenzile se aplică imediat

Nemulțumirile au continuat și pe plajă, precum și la piscinele hotelului, unde condițiile au fost departe de standardele așteptate.

În plus, parcarea hotelului s-a dovedit a fi o altă sursă de frustrare, deoarece familia a fost nevoită să plătească o sumă considerabilă pentru un loc de parcare.

Ce a povestit turistul român despre sejurul său eșuat, din Bulgaria

Deși prețurile pot părea atractive, experiențele neplăcute ale altor turiști, cum a fost și cazul familiei lui Mădălin, îi determină pe mulți să fie mai precauți și să își reevalueze opțiunile de cazare.

„Salutare tuturor!!! Pentru că recenziile despre acest hotel din Sunny Beach sunt puține spre deloc vreau să vă împărtășesc din propria experienta astfel încât cine face ca mine, ca mine să pățească. Deci sa începem cu începutul: februarie 2024 cumpăr „belete” 5 nopți la „all inclusiv-premium” hotel 4 stele, contra sumei de 630 euro (cu discount de 50 ca sunt client fidel) pentru părinte 1, părinte 2 și doua mici marmote de 5, respectiv 8 ani.

Recenziile, atâtea câte erau, arătau undeva nota 8…sau 8.5…nu mai rețin.

Cu cât se apropia timpul de plecare cautam recenzii noi și am început să mă îngrijorez citindu-le. Am întrebat și aici pe grup însă nimeni-nimic. Oricum nu mai putem sa fac nimic, banii erau în casa bulgarilor. Deci ajung luni 19.8.2024 la ora 11 și pregătesc documentele la recepție, plus 20 leva, ca na… să fie bine ca să nu fie rău. Cucoana de la recepție sobră, până a dat de hârtia cu cifra 20 pe ea. A afișat un zâmbet scurt și am crezut că pot să trec la atac: vreau o cameră mai bună și curată, zice: Toate camerele sunt bune si curate, eu insist: dar nu prea aveți recenzii bune…ea: unii turiști sunt răutăcioși si pretențioși, eu: mobilierul este vechi si degradat… Ea: este vechi, dar perfect. Offf… Deci îmi spune: la ora 13 la masa, la ora 14 camera.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Am să vă spun că prima impresie (dacă nu am fi văzut oamenii) a fost ca hotelul este părăsit de pe vremea contelui Dracula. Până la ora 13 am timp să culeg niște informații de la un românaș de-al nostru venit de sâmbăta, avea experienta. Mulțumit si nu prea. In fine, ajungem la masa,”coada” ca la pâine pe vremea lui Ceaușescu, sala de mese destul de mică, astfel încât trebuia sa ai puțină răbdare să termine careva de mâncat să poți găsi un loc. Te așezi la rând si ușor înaintezi către ceva ce seamănă cu o cantina de asistați social adică sub nivelul „împinge tava”, câteva feluri de mâncare, niște pepene, prune, câteva prăjituri colorate parcă (virgula) cu acuarela, bere, vin alb și roșu la dozator, sucuri la dozator. Ca să nu vă plictisesc: mâncarea este mediu spre slab repetitivă in proporție de 99%.

Citește și: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru un sejur cu familia în Bulgaria anul acesta. Prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte

Sucurile apa chioară colorată. Berea este sub orice nivel sigur mai slabă decât un „Bucegi” la pet de 2.5 (o să beau când ajung acasă ca sa pot compara). Vinul alb o acritură caldă, iar cel roșu doar am gustat ca îmi era frica de leșin. Marea surpriză a fost la ieșirea din sala de mese când un mic „cerber” de 22…25 de ani te oprea ca la controlul vamal si nu te lăsa sa părăsești incinta nici măcar cu o prună!!! Idiotul a avut tupeul să caute și câteva doamne in genți!! De neimaginat.!!!

Camera stil secolul XVI-XVII cu un pat mare matrimonial, destul de confortabil, dar și cu o canapea extensibila care scârțâia și daca se așeza musca pe ea. Știți ce înseamnă sa dormi neîntors? Așa am dormit eu pe ea de frică sa nu dau deșteptarea, nu, nu alor mei, a etajului. TV prin satelit, dar probabil ca bulgarii au niște sateliți mai speciali că după doua ore de butonat nu am reușit să prind mai mult de 20 de canale, din care TVR internațional, 2 nemțești, 4 fond albastru și restul „mamalischii”.

Când am îndrăznit sa întreb unde este TV prin satelit am fost întrebat: ai venit să te uiți la TV sau să stai la plaja? Mare dreptate a avut, dar de fapt..nu. Plaja superba, nisip fin, loc pentru cearșaf destul. Surpriza a fost că în prima zi efectiv înotai printre maldăre de alge circa 20…30 m.

Cu timpul, acestea s-au acumulat la țărm astfel că azi îți trebuiau doar 2…3 m si ceva strâmbături din nas să treci de ele. Nu am văzut nicăieri să treacă O SAPTAMANA și să nu se strângă algele. Oricum la fiecare 4…5 m strângeau un camion fără exagerare. Piscina mică pentru copii, piscina mare pentru adulți, de fapt tentative de piscine. Periculoase, alunecoase, un singur tobogan și ăla șubred de ziceam că se răstoarnă din moment în moment. Băiețelul chiar s-a tăiat la un deget de la picior în interiorul bazinului.

Animație 0, cocktailuri de calitate îndoielnică cu doar 10…20 ml. alcool. Piscinele se închid la ora 6 când unul cu față de om stresat striga la turiști ca posedat de diavol. In concluzie o vacanță aproape ratată, salvată doar de noi ca nu suntem pretențioși (aș putea spune ca suntem mai de la țară si obișnuiți cu traiul greu) și de ceea ce am citit la alții – ca poate fii mai rău.

Adio, Bulgaria (autocorectorul îmi scria altceva). Accept orice fel de caterinca, am poze si pot sa răspund la întrebări. O seara frumoasă tuturor! L.E. Am plătit parcare 25 leva pe zi, 150 total. Cât am stat aici nu am văzut un zâmbet de la angajați, nu au făcut curățenie în camera, nu au schimbat lenjeriile. Despre prosoape nu pot spune nimic pentru că unde mergem le avem pe ale noastre”, a povestit Mădălin, într-o postare pe grupul de Facebook „Litoral Bulgaria”.

Sursă foto: Facebook „Litoral Bulgaria”- Madalin Ionut Lepadatu