Ingrediente
400 g mazare congelata
Sare, piper, menta uscata
3-4 linguri de faina
Pentru aluat:
3-4 oua
Sare, piper
O lingura de mustar
100 g faina
Ulei pentru prajit
Pentru sos:
O cana de iaurt
Un fir de ceapa verde
Verdetruri
Ulei de masline
Zeama de lamaie
Sare, piper
Mod de preparare
Mazarea se asezoneaza cu sare, piper si menta uscata.
Se pune intr-un bol, se adauga faina si se scutura continuu, pana cand toate boabele sunt acoperite cu un strat fin de faina.
Se elimina excesul de faina.
Aluatul
Se bat ouale, se amesteca cu mustar, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se completeaza cu faina pana cand se ajunge la consistenta unei smantani.
Prin acest aluat se dau boabele de mazare.
Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se ia cu lingura compozitie de aluat, se pun turtite in tigaie si se prajesc pana cand devin aurii.
Pentru sosul de iaurt, se amesteca iaurtul cu verdeturile, sare, piper si zema de lamaie, apoi se corecteaza cu ulei de masline, dupa gust.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii