Twitter, lovit de plângeri legale din partea a 100 de foști angajați!

Author: Bogdan Frațilă

Twitter a fost lovit de acuzațiile a 100 de foști angajați afectați de concedierile masive din cadrul companiei!

Sursa: PixaBay

Twitter a fost lovit de acuzațiile a 100 de foști angajați afectați de concedierile masive din cadrul companiei!

Twitter a fost lovit de acuzațiile a 100 de foști angajați afectați de concedierile masive din cadrul companiei, inclusiv că a concediat în mod nedrept mai multe femei decât bărbați, a concediat angajați care se aflau în concediu medical sau parental activ și nu și-a respectat promisiunile legate de indemnizațiile de concediere.
Afirmațiile au fost incluse ca parte a cererilor de arbitraj ale foștilor angajați împotriva companiei, potrivit unei declarații făcute marți de avocata Shannon Liss-Riordan.


Liss-Riordan este același avocat care a intentat patru procese colective propuse împotriva Twitter de către foști angajați afectați de preluarea de către Elon Musk. Cererile de arbitraj sunt menite să îi ajute pe lucrătorii care nu pot participa la acel litigiu din cauza contractelor pe care le-au semnat cu compania.

Conduita ilegala?

Revendicările din cererile de arbitraj le reflectă pe cele din procese.

De asemenea, unii susțin că Musk a pus "cerințe nerezonabile" asupra forței de muncă a Twitter, în încercarea de a reduce personalul, potrivit declarației.
"Conduita Twitter de când Musk a preluat conducerea este incredibil de gravă, iar noi vom urma toate căile pentru a proteja lucrătorii și a obține de la Twitter compensațiile care li se cuvin", a declarat Liss-Riordan în comunicat. Ea a adăugat că firma sa a auzit de la sute de foști angajați ai Twitter și a depus doar "primul val" de cereri de arbitraj.

"Suntem pregătiți să ne luptăm cu ei unul câte unul, în numele a potențialelor mii de angajați, dacă acest lucru va fi necesar", a spus ea.
Liss-Riordan a intentat anterior trei procese colective propuse în numele angajaților de sex feminin, al angajaților cu dizabilități și al contractorilor care au fost concediați. Un alt proces a fost intentat de un grup de foști angajați care acuză Twitter de încălcarea contractului, deoarece se presupune că nu și-a respectat promisiunile de a permite munca la distanță și de a oferi beneficii consistente de concediere după achiziție.

Twitter, care a concediat recent o mare parte din departamentul său de comunicare, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la cererile de arbitraj. Twitter a negat acuzațiile de încălcare a contractului în procesul intentat de foștii angajați cu privire la munca la distanță și la indemnizațiile de concediere și nu a răspuns la cererile din celelalte trei procese.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Plangeri la autoritati

Liss-Riordan a depus, de asemenea, trei plângeri împotriva Twitter la National Labor Relations Board în numele angajaților afectați de concedieri.
Pretențiile tot mai multe ale foștilor angajați vin după ce Twitter a concediat aproximativ jumătate din personalul său în cadrul unei concedieri în masă luna trecută, la scurt timp după preluarea de către Musk. Ulterior, Musk a dat afară alte sute de angajați, inclusiv cerându-le să accepte un ultimatum de a lucra "extrem de dur" sau de a părăsi compania.


Foștii angajați care au dat în judecată Twitter au obținut o victorie timpurie săptămâna trecută, când un judecător a decis în favoarea moțiunii lor, ordonând companiei să îi avertizeze pe toți angajații concediați cu privire la procesele în curs înainte de a le cere să semneze acorduri de concediere prin care să renunțe la drepturile lor la litigii.

Citește și: Elon Musk renunta sa fie CEO la Twitter dupa ce are inlocuitor!

Citește și: Elon Musk crede că este probabil să i se întâmple "ceva rău"!

Citește și: Nu este sfârșitul lui Twitter. Dar va zbura din nou pasărea albastră?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.