UCIGASII TACUTI. Obiceiuri care iti distrug sanatatea inimii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:12

Bolile de inima pot fi prevenite daca acordam o atentie mai mare alimentatiei si stilului de viata!

Specialistii sustin ca bolile cardiovasculare pot fi prevenite cu succes daca acordam o atentie mai mare dietei, alimentelor pe care le consumam si adoptam un stil de viata sanatos. Iata cele mai periculoase obiceiuri si vicii care distrug sanatatea inimii tale!

1. Consumul de alcool

Un pahar de alcool din cand in cand nu dauneaza grav sanatatii, dimpotriva, vinul este chiar benefic, dar daca consumi alcool in mod regulat, atunci ficatul si inima vor avea de suferit.
Consumul regulat de alcool, alcoolismul, afecteaza grav si functiile neurologice. Alcoolici au pierderi de memorie si nu reusesc sa tina un discurs coerent.

2. Consumul exagerat de sare

Mancarea nu are gust fara putina sare, insa daca obisnuiesti sa consumi sare in exces atunci tensiunea arteriala o va lua razna.

3. Viata sedentara

Lipsa exercitiilor fizice favorizeaza declansarea diabetului si a bolilor de inima.
Aceasta combinatie de afectiuni este adesea fatala. Cu cat ne antrenam mai putin, cu atat vom deveni mai grasi pe masura ce vom inainta in varsta. Obezitatea este, de altfel, o cauza majora a diabetului si a bolilor de inima.

4. Stari depresive si anxietatea

Anxietatea si depresia au un impact negativ asupra starii generale de sanatate a unei persoane. Rezistenta sistemului imunitar scade drastic, iar acest lucru atrage dupa sine instalarea a numeroase boli.
Lipsa poftei de mancare, asociata de cele mai multe ori cu depresia si anxietatea, are un impact negatic asupra sistemului nervos.

5. Gustarea

Gustarea sau mancatul intre mese, atunci cand nu ne este foame in mod normal, este un obicei foarte prost. Si asta pentru ca, de cele mai multe ori, nu mancam fructe, ci dulciuri sau produse bogate in zaharuri si grasimi care ridica nivelul colesterolului rau.


6. Fumatul

Fumatul este un ucigas in tacere. Efectele lui se vad pe termen lung, iar cand devin evidente, consecintele sunt atat de grave, incat medicina nu prea mai gaseste solutii viabile pentru pacient. Fumatul favorizeaza declansarea bolilor de inima, nu mai vorbim de riscul marit de a face cancer la plamani.

7. Lipsa somnului

Lipsa somnului sau privarea de somn produce dezechilibre hormonale.
Cortizonul sau hormonul stresului este eliberat organism in cantitati mari atunci cand o persoana nu doarme suficient, crescand riscul aparitiei bolilor sau diverselor afectiuni. Un adult trebuie sa doarma in medie 7 – 8 ore pe noapte.

Sursa foto: shutterstock.com