Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin. Drona cu explozibil a căzut la câțiva kilometri distanță de locul în care acesta trebuia să se afle

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 ian 2024, 02:45

Vladimir Putin urma să efectueze o vizită într-o zonă industrială

Sursa: Profimedia

Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, folosind o dronă kamikaze, încărcată cu explozibil. Aceasta s-a prăbușit la doar câțiva kilometri de locul unde atacul ar fi trebuit să aibă loc.

Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin, folosind o dronă kamikaze, încărcată cu explozibil. Aceasta a căzut la doar câțiva kilometri de locul unde asasinarea trebuia să aibă loc, iar Rusia păstrează tăcerea în legătură cu cele întâmplate.

Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin

Vladimir Putin urma să efectueze o vizită într-o zonă industrială, în apropiere de Moscova.

Agenții serviciilor secrete ale Ucrainei au aflat traseul pe care liderul de la Kremlin urma să meargă și au întocmit un plan foarte bine pus la punct.

Conform Daily Mail, armata ucraineană ar fi lansat o dronă UJ-22, încărcată cu 17 kilograme de explozibil plastic C4. Totul s-a petrecut duminică, 23 aprilie, conform publicației germane Bild, relatează Daily Mail.

Vladimir Putin avea să ajungă Parcul Industrial Rudnevo.

Iuriy Romanenko, activist ucrainean, a declarat că are legături strânse cu Serviciile de Informații de la Kiev, precizând că acestea au primit „informații” despre zona în care dictatorul avea să se afle.

Citește și: Moldova: Negocierile cu UE și propaganda rusă

Drona kamikaze s-a prăbușit în satul Voroșkovo, aflat la aproximativ 20 de kilometri de locul unde Putin se afla.

Iuriy Romanenko a postat, pe Twitter: „Putin, ne apropiem. Toată lumea a văzut știrile despre drona care a zburat spre Moscova, dar nu a explodat? Deci, această dronă a zburat cu un motiv”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ucraina și Rusia nu au comentat incidentul

Până acum, niciuna dintre cele două țări nu a avut vreo reacție cu privire la cele întâmplate. Drona kamikaze avea o rază de acțiune de 800 de kilometri și a reușit, conform lui Iuriy Romanenko, să treacă „prin toate apărările aeriene ale Federației Ruse”.

Aceasta era încărcată cu 30 de blocuri explozive din plastic C4, având o greutate totală de 17 kilograme, fiind un tip de armament folosit în mod frecvent de armata ucraineană pe front.

Cu toate acestea, presa de stat rusă a precizat că Vladimir Putin ar fi trebuit să viziteze parcul industrial ieri, 27 aprilie.

„Este clar că o lovitură de precizie împotriva șefului statului rus cu o dronă kamikaze este o acțiune aproape imposibilă. Dar simplul fapt că o astfel de dronă ar ajunge într-un loc unde Putin intenționează să stea este o palmă pentru dictatorul rus”, a precizat Sergej Sumlenny, un expert ucrainean.

Citește și: Vladimir Kara-Murza: condamnare 25 de ani deoarece il critica pe Putin

Mai mult decât atât, Vladimir Putin s-ar teme că ar putea fi asasinat, mai ales de când a ordonat invazia Ucrainei. În urmă cu șase ani, acesta i-a mărturisit cineastului Oliver Stone că s-a încercat de cinci ori asasinarea sa, dar încă este în viață, deoarece se ocupă singur de propria securitate.

„Eu îmi fac treaba mea, iar ofițerii de securitate și ofițerii de securitate își fac treaba lor și încă își fac treaba cu destul succes”, a spus acesta în documentarul The Putin Interviews.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.