Ucraina a primit noi sisteme de apărare antiaeriană NASAMS și Aspide din SUA, Spania și Norvegia

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 07 nov 2022, 17:25

Ucraina a primit noi sisteme de apărare antiaeriană NASAMS și Aspide din SUA, Spania și Norvegia.

Sursa: Twitter Oleksii Reznikov

Ucraina a anunţat luni că a primit din partea Statelor Unite, Spaniei şi Norvegiei noi sisteme de apărare antiaeriană.

De la începutul războiului, Ucraina a primit arme pentru a face față forțelor ruse. Luni, 7 noiembrie, autoritățile ucrainene au anunțat că au primit sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene. 

Citeste si: Războiul cipurilor! Cine castiga intre SUA vs China în acest domeniu?

Ucraina a primit noi sisteme de apărare antiaeriană NASAMS și Aspide din SUA, Spania și Norvegia

În ultima perioadă, forțele ruse au bombardat infrastructura ucraineană.

Astfel, pentru a face față bombardamentelor, Ucraina a primit noi sisteme de apărare antiaeriană NASAMS și Aspide din SUA, Spania și Norvegia. 

“Sistemele de apărare aeriană NASAMS şi Aspide au ajuns în Ucraina! Aceste arme vor întări considerabil Armata Ucraineană şi ne vor face cerul mai sigur. Vom continua să doborâm inamicii care ne atacă. Mulțumim partenerilor noștri: Norvegia, Spania şi SUA”, a anunțat pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării. 

Citeste si: Diplomații G7 spun Rusiei să pună capăt imediat războiului din Ucraina

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Dezvoltate și produse de Raytheon Missiles & Defense și Kongsberg Defence & Aerospace din Norvegia, sistemele NASAMS sunt compuse din radare Sentinel, rachete aer-aer cu rază medie avansată și un centru mobil de coordonare a sistemului.

Acestea au o rază mai scurtă de acțiune (20-50 Km, funcție de variantă) decât bateriile sovietice S-300, dar sunt mai eficiente împotriva rachetelor ghidate (inclusiv a dronelor) și a aeronavelor de atac la sol care zboară la altitudine joasă. 

Citeste si: Cu ce umblau soldații ruși la ei, pentru a putea întreține relații intime cu femeile din Ucraina: „Mi-aș dori ca el și toate rudele lui să fie morți”

De asemenea, și sistemele Aspide produse în Italia au capacitate sol – aer și aer – aer. În ultimele săptămâni, și Germania a furnizat sisteme antiaeriene Iris-T Ucrainei, în urma solicitării oficialilor de la Kiev, potrivit biziday.ro.