Ucraina anunță o nouă etapă a războiului, deoarece susține că va ataca Peninsula Crimeea. Mai mult decât atât, lucrurile vor merge și mai departe, deoarece în vizorul său a intrat și Flota Rusă de la Marea Neagră.
Ucraina vrea să atace Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia
În anul 2014, Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea, iar, acum, Ucraina susține că o va atace.
„Primim capabilităţi anti-navă şi, mai devreme sau mai târziu, vom viza flota. Rusia va trebui să părăsească Crimeea, dacă ei doresc să existe ca ţară”, a spus Volodîmîr Havrîkov, unul dintre vice-miniștrii Apărării, în cadrul unui interviu acordat pentru The Times.
De asemenea, acesta a mai menționat faptul că primul pas pe care s-au axat încă de la începutul războiului a fost recuperarea Insulei Șerpilor. „ Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”, a continuat acesta.
Citeste si: Cât a costat Alaska în 1867. Teritoriul a fost cumpărat de SUA de la Rusia
Reacția lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Rusiei, nu a întârziat să apară. Acesta a menționat faptul că afirmațiile amenințătoare pe care Volodîmîr Havrîkov le-a făcut sunt motivul pentru care s-au început „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei prin intermediul „operațiunii speciale” începută pe data de 24 februarie.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Mai mult decât atât, conform secretarului de presă de la Kremlin, aceste declarații care, în opinia sa, conțin „pretenţii asupra teritoriului Rusiei vorbesc încă o dată despre corectitudinea operaţiunii speciale. Numai prin astfel de mijloace, Ucraina poate fi eliberată de asemenea reprezentanţi ai conducerii”, potrivit romaniatv.net.
Vladimir Putin a refuzat să reînceapă negocierile cu Ucraina
După ce negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost sistate în luna martie, Vladimir Putin a declarat că nu s-a văzut nicio dorință din partea Ucrainei de a îndeplini condițiile ce au fost prezentate ca fiind un acord de pace preliminar.
„Desigur că rezultatul final depinde de dorinţa părţilor semnatare de a implementa înţelegerile la care s-a ajuns. Astăzi vedem că puterea de la Kiev nu are o astfel de dorinţă”, a spus Vladimir Putin.
Mai mult decât atât, președintele Rusiei a mai menționat faptul că Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită s-au oferit să medieze negocierile de pace dintre țara sa și Ucraina.
Citeste si: Letonia a decis să reintroducă armata obligatorie din cauza tensiunilor cu Rusia
În contextul în care atacurile Rusiei s-au intesificat, Andrii Iermak a menționat faptul că armele pe care Ucraina le primește din partea țărilor occidentale nu sunt suficiente, iar armata se bazează pe armele trimise de către Statele Unite ale Americii, potrivit romaniatv.net.