Ucraina devine din ce în ce mai puternică! Sute de voluntari străini sunt pregătiți să lupte cu forțele ruse

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 dec 2022, 02:55

Ucraina devine din ce în ce mai puternică! Sute de voluntari străini sunt pregătiți să lupte cu forțele ruse

Sursa: PixaBay

Războiul pornit de Putin în Ucraina a determinat sute de voluntari străini să se adune la porțile ambasadelor, hotărâți să lupte și să-și dea viața pentru pacea ucrainenilor. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, încurajează pe toată lumea să se implice în luptă, indiferent de pregătirea militară.

În capitala Georgiei, sute de voluntari s-au strâns în fața ambasadei, pregătiți să intre pe frontul de război și să lupte pentru Ucraina. Chiar dacă mulți dintre ei nu au o pregătire militară, aceștia au venit hotărâți să ia armele în mâini și să lupte pentru pace. Ieri, un avion cu 80 de voluntari din Georgia a plecat către Ucraina.

Sute de voluntari din diferite țări se alătură Ucrainei în lupta pentru pace  

„Consider că este de datoria mea să fiu în Ucraina în aceste momente dificile, și să lupt alături de poporul ucrainean și să-i apăr independența”, spune un voluntar din Georgia.

Președintele Volodimir Zelenski și ministrul ucrainean al Apărării au susținut rolul important pe care voluntarii îl au în războiul Rusiei contra Ucrainei. De asemenea, străinii care vor să intre în țară ca să lupte nu trebuie să mai prezinte viza.

Citeste si: Atac cu rachete la 15 km de granița cu România: „A avut loc un atac cu rachete asupra unei unități militare”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Fac apel catre toţi cei pregătiţi să ia armele şi să se alăture forţelor de apărare. Am simplificat toate procedurile. Trebuie doar un paşaport- nimic altceva nu este necesar. Oferim arme tuturor celor pregătiţi să lupte contra inamicului”, a declarat Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

Străinii sunt pregătiți să-și dea viața pentru Ucraina

Dorința de solidaritate a ajuns și la voluntarii din Marea Britanie.

Foarte mulți dintre ei sunt pregătiți să-și dea viața pentru Ucraina, spunând „suntem tineri, puternici, în formă şi putem ajuta. Aşa că...de ce nu?”.

Președintele Volodimir Zelenski a îndemnat alăturarea la luptă și ucrainenii din diaspora, dar a mobilizat și deținuții ucraineni care vor să se înroleze. 

Citeste si: Toate țările care vor ajuta Ucraina cu arme și combustibil vor avea de suferit! Avertismentul făcut de Ministerul de Externe al Rusiei

„Sub legea marţială, participanţii la ostilităţi- ucrainenii cu experienţă de luptă- vor fi eliberaţi din închisoare şi vor putea să îşi execute pedeapsa pe frontul de război”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Zilele trecute, peste 18.000 de arme au fost oferite cetățenilor din Kiev, pentru a se apăra. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.