Ucraina face o justificare pentru utilizarea unui nou tip de munitie?

Autor: Bogdan Frațilă

La Conferința de Securitate de la München, viceguvernatorul ucrainean Kubrakov a susținut că Ucrainei ar trebui să i se permită să folosească arme controversate

Sursa: PixaBay

La Conferința de Securitate de la München, viceguvernatorul ucrainean Kubrakov a susținut că Ucrainei ar trebui să i se permită să folosească arme controversate

La Conferința de Securitate de la München, viceguvernatorul ucrainean Kubrakov a susținut că Ucrainei ar trebui să i se permită să folosească arme controversate- inclusiv muniții cu dispersie. La Conferința de Securitate de la Munchen, viceguvernatorul ucrainean, Olexander Kubrakov, a susținut că Ucrainei ar trebui să i se permită să folosească muniții cu dispersie și arme incendiare cu fosfor pe propriul teritoriu. El a declarat că Rusia folosește deja astfel de arme împotriva ucrainenilor și că a înțeles că utilizarea lor este limitată prin convenții.

Cu toate acestea, SUA și alți câțiva aliați aveau milioane de cartușe- și într-o zi Ucraina ar putea oricum să primească astfel de muniție. Până atunci, însă, Ucraina va pierde mii de oameni.

Kuleba: Nu există obstacole juridice

Munițiile cu dispersie sunt rachete și bombe care explodează în aer deasupra țintei, eliberând multe dispozitive explozive mici. Utilizarea lor este interzisă de dreptul internațional.

Potrivit agenției de știri dpa, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că nu există obstacole legale care să împiedice Ucraina să folosească muniții cu dispersie. Ucraina nu este parte la Convenția de la Oslo, care interzice munițiile cu dispersie, "iar dacă le vom obține, le vom folosi doar împotriva forțelor armate ale Federației Ruse", a declarat Kuleba. Ucraina are dovezi că Rusia folosește muniții cu dispersie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Respingere tranșantă în Germania

Politicienii germani au reacționat la discuția despre munițiile cu dispersie și armele cu fosfor cu o respingere tăioasă.

Doar pentru că Ucraina cere ceva nu înseamnă că trebuie să fie implementat, a declarat politicianul Partidului Verzilor Anton Hofreiter pentru televiziunile RTL și ntv. "Ucraina cere totul. Cred că această cerere este greșită", a declarat președintele Comisiei pentru Europa din Bundestag. El a răspuns afirmativ la întrebarea dacă este necesar un semn de oprire în acest moment. ministrul de externe Annalena Baerbock a declarat la Conferința de Securitate de la Munchen că Ucraina își apără libertatea și ordinea de pace europeană.
"Îi susținem în acest sens", a spus Baerbock, dar a adăugat: "Ne ghidăm după ordinea europeană de pace, după Carta Națiunilor Unite și după dreptul umanitar internațional.

Solicitare din partea unei țări europene

Potrivit agenției de presă AFP, un reprezentant oficial al unei țări europene a declarat deja la Washington, la sfârșitul lunii ianuarie, că țara sa a decis deja să furnizeze Ucrainei muniții cu dispersie.

Acum, țara respectivă încearcă să obțină aprobarea Germaniei pentru acest lucru, deoarece Germania este implicată în producție. Potrivit raportului, reprezentantul a dorit să-și păstreze anonimatul și, de asemenea, nu a dorit să numească țara. potrivit raportului, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Economiei a explicat că ministerul era la curent cu această chestiune din relatările din presă. "Ca o chestiune de principiu, guvernul federal nu oferă informații despre nicio procedură de export de arme", a spus ea. Cu toate acestea, o astfel de solicitare ar trebui să fie evaluată în raport cu obligațiile care decurg din Convenția privind munițiile cu dispersie și cu prevederile Legii privind controlul armelor de război. "Acest lucru duce la interzicerea utilizării, dezvoltării, producției, achiziționării, depozitării, reținerii și transferului de muniții cu dispersie", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Citește și: Rusia solicită o anchetă a ONU! Ce vor de data asta?

Citește și: Zelenskyy încearcă să aduca Ucraina la ea acasă în UE!

Citește și: Chiar va grația Putin mii de prizonieri pentru armata Wagner?