Guvernul din Ucraina vrea legalizarea cannabisului în scopuri medicinale. Conform Babel.ua, relatează Stirileprotv.ro, proiectul de lege a fost susținut de Cabinetul de Miniștri ai Ucrainei.
Mai mult decât atât, Ministerul ucrainean al Sănătății a asigurat că va face tot ceea ce este nevoie pentru a asigura un ciclu complet în ceea ce privește producția medicamentelor pe bază acestei plante.
De asemenea, acesta a mai spus că se va ocupa și de întregul proces care începe cu cultivarea de cannabis și se încheie cu procesarea întregii producții.
De ce a fost luată decizia de a se legaliza cannabisul?
Decizia a fost luată în ceea ce privește „legalizarea cannabisului pentru scopuri medicale, industriale, științifice și tehnice, pentru a crea condiții de extindere al tratamentului pentru cancer și pentru tulburare de stres post traumatic din cauza războiului”, a scris Viktor Lyashko printr-un mesaj pe Facebook.
„Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul oamenilor care vor necesita tratament medical ca urmare a acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp pentru așteptare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
De aceea, am pregătit deja baza legală pentru a asigura întregul ciclu de producție al medicamentelor pe bază de cannabis în Uraina: de la cultivare și procesare, la producție completă”, a declarat Ministerul Sănătății din Ucraina.
Ce piedici există din acest punct de vedere?
Potrivit Misterului Sănătății din Ucraina, companiile de comunicare ce sunt împotriva producției de medicamente cu cannabis identifică medicamentele ce conțin cannabis legal cu cele care conțin cannabis ilegal, în mod intenționat.
Tocmai din această cauză, nu se adoptă o atitudine pozitivă în ceea ce privește legalizarea cannabisului, chiar dacă procesul are loc în scopuri medicinale.
„În realitate, medicamentele cu cannabis nu sunt «competitori » ai drogurilor și măsurile de reglementare a circulației lor sunt destul de diferite. Cannabisul medicinal conține cannabidiol care nu are un efect psihoactiv pronunțat, deci nu este interesant pentru folosirea recreativă.
Citeste si: Si ei au legalizat consumul de cannabis! Ce tara din UE da unda verde marijuanei
Suntem pregătiți să dezvoltăm treptat această industrie, arătând rezultatele tratamentului pacienților ucraineni. Nu vrem să importăm, ci să îl facem pe al nostru, [tratament] ucrainean”, a declarat Lyashlo.
Ce spun specialiștii despre legalizarea cannabisului?
Legalizarea cannabisului este un subiect care a fost abordat și în țara noastră, iar ideea nu a fost văzută cu ochi buni de multă lume. Cu toate acestea, toxicologii susțin ideea.
„ Marijuana în scop medical este un aspect, iar marijuana în scop recreaţional e cu totul alt aspect. Gândiţi-vă că anumiţi cabinoizi din extractele medicale nu au efecte halucinogene sau efecte euforice”, a spus Radu Țincu, toxicolog, potrivit Digi24.ro.