UIMITOR! A luat un ou, l-a invartit cateva minute si, cand l-a fiert, era galben la exterior si alb la interior! Uite SECRETUL bucatarilor japonezi!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 06:15

Un bucatar chef din Japonia a inventat o metoda noua de a fierbe ouale, astfel incat galbenusul sa fie la exterior si albusul in interior. Uite cum se face!

 

Galbenusul din oua este mai dens decat albusul, asa ca, daca le invartim, forta gentrifuga va face ca cele doua componente sa se separe. Aveti nevoie de un ou, o banda adeziva transparenta, o lanterna, o pereche de ciorapi si de cuburi de gheata.
1. Verificati culoarea oului, cu ajutorul lanternei. Sprijiniti oul pe verticala, verificati-i culoarea, ar trebui sa fie alba, de la albus.
2.Inveliti oul in banda adeziva. Incepeti din partea mai tuguiata, spre partea mai bombata.
3. Plasati-l intr-un ciorap, la mijloc. Faceticate un nod la fiecare capat al oului.
4.Rotiti-l timp de cateva minute, tinand ciorapul de ambele capete. Ui uitati, rotiti si inainte si inapoi. Secretul e sa il rotiti suficient de mult dar nu prea mult, altfel albusul si galbenusul se vor amesteca.
5. Verificati din nou culoarea, cu lanterna. Ar trebui sa fie mai inchisa decat la pasul 1.
6. Puneti oul la fiert, cu banda adeziva pe el. Dupa ce fierbe, puneti-l intr-un vas cu gheata pentru cateva minute.
Cand il veti curata, oul va fi galben in exterior si alb in interior.
Iata video-ul realizat de mastrul culinar japonez.

Galbenusul din oua este mai dens decat albusul, asa ca, daca le invartim, forta centrifuga va face ca cele doua componente sa se separe. Aveti nevoie de un ou, o banda adeziva transparenta, o lanterna, o pereche de ciorapi si de cuburi de gheata.

1. Verificati culoarea oului, cu ajutorul lanternei. Sprijiniti oul pe verticala, verificati-i culoarea, ar trebui sa fie alba, de la albus.
2.Inveliti

oul in banda adeziva. Incepeti din partea mai tuguiata, spre partea mai bombata.
3. Plasati-l intr-un ciorap, la mijloc. Faceticate un nod la fiecare capat al oului.
4.Rotiti-l timp de cateva minute, tinand ciorapul de ambele capete. Ui uitati, rotiti si inainte si inapoi. Secretul e sa il rotiti suficient de mult dar nu prea mult, altfel albusul si galbenusul se vor amesteca.
5. Verificati din nou culoarea, cu lanterna.
Ar trebui sa fie mai inchisa decat la pasul 1.
6. Puneti oul la fiert, cu banda adeziva pe el. Dupa ce fierbe, puneti-l intr-un vas cu gheata pentru cateva minute.
Cand il veti curata, oul va fi galben in exterior si alb in interior.
Iata video-ul realizat de mastrul culinar japonez:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.