Insa, conform noilor cercetari, alaptatul pe o perioada cat mai indelungata este o metoda sigura prin care proaspetele mamici pot reusi cu brio sa alunge norii cenusii ai depresiei si sa se bucure de faptul ca au adus pe lume o noua viata.
Prin alaptat, mamele transfera vitamina A catre bebelus. In caz contrar, aceasta se acumuleaza in corpul femeii si poate duce la declansarea depresiei. Potrivit descopera.ro, femeile insarcinate prezinta o cantitate mai mare de vitamina A in corp, deoarece bebelusii au nevoie de aceasta substanta pentru dezvoltare. In primele sase luni dupa nastere, mamele transfera o cantitate atat de mare de vitamina A catre bebelusi incat este echivalentul a 76% din cantitatea necesara pentru a otravi un adult.
„ Alaptatul permite transferarea unor substante nutritive vitale catre bebelus, insa in acelasi timp ofera un mecanism natural prin care sunt reduse concentratiile potential toxice de vitamina A din corpul mamei ”, explica expertii citati de ziarul britanic The Sun. Expertii de la Universitatea Jackson State din SUA avertizeaza ca femeile care aleg sa hraneasca bebelusii cu lapte praf sau care renunta devreme la alaptat risca sa sufere de depresie post-partum din cauza acumularii de vitamina A in creier.
Sursa foto: shutterstock.com