UIMITOR! Imprimanta 3D care recreeaza tesuturi vii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 15:15

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au conceput o imprimanta 3D care are capacitatea de a crea tesuturi vii.

In felul acesta cercetatorii spera ca, in viitor, sa poata folosi aceste tesuturi pentru a salva organe sau tesuturi umane. Imprimanta creeaza tesuturi vii cu ajutorul unei tehnologii care foloseste mii de picaturi de apa conectate, incapsulate in pelicule de lipide care pot indeplini cateva din functiile celulelor umane.

Potrivit descopera.ro, aceste retele de picaturi ar putea constitui piatra de temelie a unei noi tehnologii folosite pentru a facilita absorbtia medicamentelor in corp si ulterior chiar si pentru inlocuirea tesuturilor avariate.
Din moment ce aceste retele de picaturi sunt complet sintetice, nu au genom si nu pot fi reproduse, ele nu intampina problemele pe care le au alte metode de crearea a tesuturilor sintetice.

Hagan Bayley, profesor de chimie la Oxford a explicat ca oamenii de stiinta nu vor sa creeze cu ajutorul aceste tehnologii materiale asemanatoare din punct de vedere fiziologic cu tesuturile umane, ci vor ca aceste structure sa aiba, in primul rand, functiile unui tesut uman.