UIMITOR! O balena chiar VORBESTE si mai are si accent din Dublin VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 02:30

O balena vorbitoare si-a intampinat vizitatorii care, la prima reactie, au fost uimiti, cu un accent specific locuitorilor din Dublin.

Noc a fost prins din Oceanul Pacific, de pe coastele Canadei, iar cercetatorii au fost atrasi imediat de sunetele pe care le scotea.

La prima vedere si la primul ascultat al inregistrarii cu sunetele pe care le scoate nu pare nimic iesit din comun. Insa s-au descoperit asemanari acustice si fonetice intre sunetele balenei si ale oamenilor in ce priveste cateva vocale. Accentul balenei este clar din Dublin. Expertii l-au surprins pe Noc in momentul in care vorbea cu vizitatorii de la US National Marine Mammal Foundation din San Diego.


Oamenii de stiinta au descoperit prima data ca Noc scoate sunete asemanatoare cu cele ale oamenilor in 1984, in momentul in care un scafandru a iesit la suprafata si a intrebat: "Cine a spus sa ies afara?"

Dupa patru ani in care Noc a imitat sunetele omenesti, a ajuns la maturitate si aparent si-a pierdut interesul in a mai face astfel de surprize. Acum « vorbeste » ca o balena normala.