UIMITOR! O descoperire de senzatie in lumea medicala ar putea duce la eradicarea bolilor incurabile de tip cancer, SIDA sau alte afectiuni

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 oct 2020, 01:25

Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit un tratament miraculous care ar putea vindeca chiar si cele mai incurabile boli. Terapia actioneaza doar la nivel genetic.

O terapie care sa actioneze strict in codul genetic al unei persoane ar putea reprezenta sfarsitul unor afectiuni in fata carora omenirea a ingenunchiat neputincioasa, negasind niciun leac care sa-i vindece pe suferinzi.

Oamenii de stiinta sustin ca trebuie tratat mai intai genomul care a suferit o mutatie sau o eroare genetica. Acesta produce un blocaj la nivelul genomului ADN, declansand dupa sine o reactie in lant care va duce in final la declansarea unor tumori sau boli canceroase.

Pana acum cercetatorii cunoasteau la nivel teoretic aceste lucruri, insa nu aveau cum sa intervina deoarece metodele medicine traditionale erau periculoase pentru sanatatea unui pacient. Insa, de curand, au descoperit o enzima, CAS9, cu ajutorul carora se vor putea corecta mutatiile la nivel genetic fara a influnta structura ADN-ului.

Asta inseamna sfarsitul bolilor ereditare, dar si a infectiilor grave de tipul celor cu virusul HIV. Proiectul este coordonat de profesor Craig Mello, laureate al premiului Nobel, si profesor George Church.

Enzima CAS9 poate identifica elementele disfunctionale din structura genetica a unei persoane inca din faza de embrion sau fat. Acest lucru inseamna ca bolile ereditare vor putea fi corectate chiar si inainte de nasterea unei persoane.

Profesorii Craig Mello si George Chruch

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”