Lamaia verde poate fi usor introdusa in dieta noastra, o folosim pentru a fragezi carnea inainte de a o pune la gratar (merge de minune alaturi de peste si pui), in diverse sosuri, dressinguri si supe.
Dintre beneficiile lamaii verzi enumeram:
1. Sucul acesteia are un puternic efect alcalinizant. Alcalinizarea este foarte importanta pentru organism deoarece intr-un mediu alcalin fungii si bacteriile nu pot supravietui. Includerea alimentelor alcaline in dieta ajuta la eficientizarea digestiei si sprijina absorbtia nutrientilor.
2. Are un puternic efect antioxidant si sprijina detoxifierea. Lamaia are in compozitie flavonoizi, precum kaempferol, care ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar si sa scapam de toxinele acumulate in organism.
3. Este o sursa excelenta de vitamina C, cel mai important antioxidant liposolubil din organsim, care indeplineste numeroase functii: neutralizeaza radicalii liberi, ajuta la productia de colagen si scade inflamatia. De asemenea, in perioadele de tranzitie dintre sezoane, un aport sporit de vitamina C ne poate proteja de gripe si raceli.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii