Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate

Author: B.M.
Oua fierte

Cu atâtea bunătăți pe masa de Paște, bietele ouă roșii și-au îndeplinit numai rolul de decor tradițional.

Mai ales că, în lipsa invitaților, nici nu a avut cine să le mănânce pe toate câte au fost vopsite. Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate! Avertisment: s-ar putea să vrei să mai fierbi altele!

Ca să… reciclezi ouăle roșii trebuie ca acestea să îndeplinească o condiție: să fie fierte tari. Facem precizarea nu de alta, dar poate că unele dintre voi ați avut alte preferințe în ceea ce privește consistența lor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie

Oua în sos alb

Ingrediente: șase ouă, două linguri de maioneză, 150 g smântână sau iaurt, 2-3 fire de usturoi verde, mărar, sare și piper.

Mod de preparare

Curăță ouăle. Le poți lăsa întregi sau le poți tăia în jumătăți. Amestecă bine într-un castron maioneza cu smântâna (sau iaurtul), adaugă usturoiul verde tocat foarte fin și mărarul. Potrivește gustul de sare și piper. Așează ouăle în acest sos, așa încât să le acopere. Lasă să stea măcar o oră la rece înainte de servire.

Citeste continuarea pe avantaje.ro.

 

Taguri: