Uite ce se intampla cand mananci prajeli ! Incearca sa le scoti din dieta ta!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 04:15

Din foarte multe puncte de vedere, prajirea, este cea mai nesanatoasa metoda de gatit, intrucat degradeaza nutrientii din alimente si da nastere unor produsi de reactie nefasti pentru sanatate, la interactiunea aliment-grasime-oxigen.

Iata, concret, de ce este bine sa eviti prajirea alimentelor:

1. Uleiurile vegetale favorizeaza inflamatiile

Uleiurile vegetale au, in general, un efect proinflamator prin acizii grasi continuti. Cu putine exceptii avem cantitati mult prea mari de omega 6 raportate la continutul de omega 3.

2. Alimentele prajite afecteaza vasele de sange

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Uleiurile

vegetale sunt, in general, deja oxidate si denaturate din cauza temperaturilor mari, a contactului cu aerul si expunerea la lumina solara. Aceste grasimi afecteaza in principal vasele de sange. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

 

Taguri: