Uite cum poti scapa de amenzile pentru viteza, inregistrate de radar! Sigur nu stiai ca poti face asta

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 iul 2022, 01:45

"Sunt foarte putini cei care stiu ca, atunci cand viteza stabilita de radar este aproape de viteza legala si o depaseste cu cel mult 9 km/h, nu trebuie sa plateasca absolut nicio amenda", explica avocatul Gheorghe Piperea.

Potrivit lui Piperea, "legea spune ca trebuie sa fi trecut cu 10 kmh peste viteza legala ca sa fii sanctionat".

Mai mult decat atat, ar trebui sa stii ca, si daca depasesti 59 de km/h, ai sanse sa castigi in instanta anularea amenzii. De ce? "Poti sa contesti masuratoarea. Practica arata ca aparatele de radar au o marja de eroare cam de 5 km/h in plus sau in minus.

Poti sa mizezi si pe asta. Daca este un radar mobil, aici marjele sunt si mai mari", a subliniat Piperea.

In momentul in care ai primit amenda acasa, trebuie sa te asiguri ca toate datele tale sunt completate corect.

Daca ceva este completat gresit, adica ne referim la date precum nume, prenume, numarul de inmatriculare a masinii, numarul si seria cartii de identitate, descrierea contraventiei, incadrarea ei in drept, ai mari sanse de reusita.
Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.