Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de:
2 cani si trei sferturi de faina
4 linguri de zahar
o jumatate de lingura de sare
1 lingura de drojdie instant uscata
1 lingura si jumatate de unt, topit
2 linguri si trei sferturi de pudra de cacao, neindulcita
3 linguri de lapte
2 picaturi de colorant alimentar negru.
Intr-un vas mare, amesteca cele 6 incrediente pana se obtine un aluat cu consistenta omogena, apoi framanta-l de cateva ori de mana.
Pune de o parte, la crescut, jumatate din coca, intr-un vas acoperit cu o folie de plastic.
In aluatul ramas, adauga praful de cacao si framanta-l pana cand toata pudra se omogenizeaza in aluat si imparte din nou in doua si pune o jumatate de aluat din nou, la crescut.
In cealalta jumatate de aluat cu cacao, adauga cele doua picaturi de colorant negru, care ii va inchide culoarea, apoi framanta-l, pana cand se omogenizeaza.
Imparte cele 3 feluri de coca in 7 bile de coca. Ia o bila de coca neagra, intinde-o asemeni unui crenvurst, apoi ia o bucata de coca maro, intinde-o sub forma unei benzi de doua ori mai lata decat cea neagra si infasoara in jurul acesteia.
Ia o bila de aluat alb,intinde-l sub forma unei alte benzi, de doua ori mai late decat coca rezultata anterior si infasoar-o in ea.
Repeta pasul si cu celelalte bile de coca, apoi pune-le pe toate intr-o tava. Ti se pare complex? Nu e! Iata un video explicativ:
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti