Uite cum se prepara painea-leopard! Reteta e simpla si, probabil, ai toate ingredientele in casa

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 21 sep 2020, 13:20

Am vazut haine cu imprimeuri leopard sau lenjerii de pat, acum e randul painii sa devina... salbatica.

Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de:

2 cani si trei sferturi de faina
4 linguri de zahar
o jumatate de lingura de sare
1 lingura de drojdie instant uscata
1 lingura si jumatate de unt, topit
2 linguri si trei sferturi de pudra de cacao, neindulcita
3 linguri de lapte
2 picaturi de colorant alimentar negru.

Intr-un vas mare, amesteca cele 6 incrediente pana se obtine un aluat cu consistenta omogena, apoi framanta-l de cateva ori de mana.



Pune de o parte, la crescut, jumatate din coca, intr-un vas acoperit cu o folie de plastic.

In aluatul ramas, adauga praful de cacao si framanta-l pana cand toata pudra se omogenizeaza in aluat si imparte din nou in doua si pune o jumatate de aluat din nou, la crescut.

In cealalta jumatate de aluat cu cacao, adauga cele doua picaturi de colorant negru, care ii va inchide culoarea, apoi framanta-l, pana cand se omogenizeaza.


Imparte cele 3 feluri de coca in 7 bile de coca. Ia o bila de coca neagra, intinde-o asemeni unui crenvurst, apoi ia o bucata de coca maro, intinde-o sub forma unei benzi de doua ori mai lata decat cea neagra si infasoara in jurul acesteia.

Ia o bila de aluat alb,intinde-l sub forma unei alte benzi, de doua ori mai late decat coca rezultata anterior si infasoar-o in ea.


Repeta pasul si cu celelalte bile de coca, apoi pune-le pe toate intr-o tava. Ti se pare complex? Nu e! Iata un video explicativ:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”