Uite de ce e bine sa mananci alimente NEGRE!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 30 sep 2020, 15:15

Alimentele negre isi iau pigmentul de la aceeasi substanta de la care si-o iau si alimentele rosii sau mov – antocianina.

Antocianina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti si exista aproape 300 de diferite tipuri de antocianine, culoarea alimentelor nefiind data de numarul lor, ci de PH-ul plantei. In plus, antocianinele reduc inflamatia si sprijina sistemul imunitar.

Iata si cele mai cunoscute alimente negre de pe piata:

Fasolea neagra

Fasolea neagra este bogata in fibre si are o digestie lenta, fapt ce permite formarea microorganismelor sanatoase in sistemul digestiv.

Impreuna cu orezul brun, fasolea neagra formeaza combinatia perfecta de proteine, foarte necesara in dietele vegetarienilor. De asemenea, fasolea neagra contine molibden, un mineral care ajuta la defalcarea sulfatilor pe care ii gasim in vin. Este bogata in vitamina B6 si acid folic, prin urmare este alimentul perfect pentru femeile insarcinate, dar si pentru cei care au probleme cu stresul. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.