Uite la ce siretlicuri apeleaza managerii de restaurant si vanzatorii la taraba ca sa atraga cat mai multi clienti

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 13 iul 2020, 11:25

Locuitorii capitalei si cei din marile orase sunt campioni la frecventa consumului de alimente in afara casei, cu un procent dublu fata de ceilalti romani. Dar ce anume ii convinge pe romani sa cumpere cu incredere si care sunt strategiile la care apeleaza managerii de restaurante?

1. Cei care au un program de lucru incarcat prefera mancarea care este servita rapid

Mirosul pe care il raspandeste un restaurant poate fi un punct de atractie pentru ca este prima informatie la care au acces oamenii inainte sa apuce sa vada meniul sau mancarea. Lanturile de restaurante cu autoservire si fast food-urile sunt din ce in ce mai populare multumita mirosului imbietor dar, mai ales faptului ca oamenii se ingramadesc in dreptul vitrinelor ca sa vada cum arata ceea ce urmeaza sa serveasca.

Analogia e simpla: unde este coada este si vanzare, deci si alimente proaspete. Dincolo de miros, aspectul mancarii face diferenta. Iar managerii unor astfel de restaurante stiu ca cea mai buna reclama sunt chiar preparatele. Pentru a face fata volumului de vanzari, ei stiu ca au nevoie de niste vitrine pe masura. Asa cum aflam de pe Maxigel.ro, vitrinele calde nu doar ca sporesc atractivitatea produselor expuse si le mentin la temperatura potrivita, dar au ca efect  implicit cresterea vanzarilor.

Astfel de destinatii culinare sunt ideale pentru pentru un pranz rapid in afara biroului, daca respecta niste criteii clare.  Cel mai important criteriu este ca mancarea sa fie proaspat gatita, lucru mentionat de 73% dintre salariatii romani participanti la studiul „Masa ta ideala", realizat in septembrie 2014 de Edenred Romania. Al doilea criteriu important este ca personalul sa fie prietenos si politicos (49%), iar pe locul al treilea se afla preturile rezonabile (48%).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Sursa foto: pixabay.com

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?