Uleiul de motor Ravenol, istorie si utilizare

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 23 mar 2018, 16:54

Orice posesor de autoturism sau de vehicul cu motor este sau ar trebui sa fie constient de importanta uleiului pe care il foloseste pentru ingrijirea componentelor acestuia.

De aceea este foarte important sa identificam produsele din piata care asigura functionarea cat mai buna a acestuia si care ii pot asigura o perioada lunga de utilizare in conditii optime.

Rolul uleiului de motor este acela de a unge partile aflate in miscare pentru reducerea fortelor de frictiune generate de acestea, precum si de a asigura etanseizarea acestora in orice conditii.

În acest sens, pentru a asigura motorului nostru o viata indelungata si lipsita de probleme, ne putem indrepta atentia catre un producator de uleiuri de motor cu traditie, precum Ravenol.

Un pic de istorie

Marca Ravenol reprezinta numele brandului Ravensberger schmierstoffvertrieb GmbH, fondat in anul 1946 in orasul Werther din Westphalia, de catre Hans Triebel. La inceput, compania si-a axat capacitatile de productie in zona uleiurilor pentru motoare si a unei o game de produse de curatare industriale.

La cativa ani dupa al doilea razboi mondial, in gama de produse au intrat uleiurile de motor semisintetice si sintetice.

Dupa anul 1990, prin marirea capacitatii de productie, numele Ravenol a depasit granitele Germaniei, devenind cunoscut la nivel international in industria de profil. În prezent Ravenol isi desface produsele in peste 80 de tari de pe mapamond, printre utilizatorii acestora numarandu-se atat companii din domeniul automobilistic cat si simpli conducatori auto, marca fiind apreciata pentru calitatea superioara si standardele inalte pe care produsele sale le indeplinesc.

Ravenol comercializeaza o gama larga de produse din categoria uleiurilor, avand in portofoliu produse dintre cele mai variate: uleiuri pentru motociclete si automobile, uleiuri pentru camioane sau chiar pentru motoare de barcilor sau ATV – uri. Gama sa de produse contine uleiuri pentru autoturisme, pentru motoare in 2 si 4 timpi, uleiuri specializate pentru masini de curse, pentru vehicule comerciale si utilaje agricole.

Unul dintre acestea este uleiul de motor Ravenol 5W-40. Acesta este un ulei integral sintetic, realizat prin tehnologia Cleansynto, cu un continut redus de cenusa si un coeficient de frecare scazut, special dezvoltat pentru utilizarea in cele mai noi generatii de motoare prevazute cu sistem turbo diesel pe injectie. Calitatile sale deosebite in ceea ce priveste lubrifierea il recomanda pentru utilizare inca din momentul pornirii, chiar si la temperaturi scazute, de pana la – 30°C, la fel ca si stabilitatea sa foarte ridicata la presiune extrema.

Clienti celebri

Printre clientii de top care utilizeaza uleiul de motor Ravenol 5W-40 se regaseste concernul automobilistic Volkswagen, care a foloseste modelul Ravenol VPD 5W-40 la motoarele dezvoltate in fabricile sale, care utilizeaza sistemul Pumpe-Duse.

Conform specificatiilor pe care cei de la Volkswagen le-au solicitat, reteta Ravenol VPD 5W-40 asigura functionarea optima a motoarelor diesel exploatate in regim normal sau intensiv (viteza mare, porniri-opriri frecvente, accelerari-decelerari frecvente), fiind testat si evaluat in urma exploatarii in conditii exteme (porniri opriri frecvente, viteza mare, mediu umed/prafos, temperaturi foarte scazute, etc) de multipli clienti printre care se numara inclusiv Ford, Porsche sau BMW.

Gama de uleiuri de motor Ravenol este extinsa si contine produse pentru orice tip de motor existent pe piata in prezent. Tot ce aveti de facut pentru a va bucura de calitatile deosebite ale acestuia este sa identificati uleiul potrivit motorului folosit de vehiculul dumneavoastra (fie ca functioneaza pe benzina, fie ca este din gama motoarelor diesel) si sa va bucurati de calitatile sale de-a lungul deplasarilor pe care le veti efectua.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.