Uleiul presat la rece - sanatate pura. Tipuri de uleiuri presate la rece si avantajele lor!

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 21 sep 2020, 16:25

Uleiul presat la rece se obtine prin presarea mecanica a semintelor si astfel se renunta la procesul de rafinare chimica. Atuurile uleiului presat la rece se datoreaza continutului mare de acizi grasi polinesaturati, vitamine, antioxidanti si minerale care au proprietati complexe.

Consumul de uleiuri presate la rece prezinta un numar mare de avantaje printre care se enumera:

- ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale;

- previne riscul accidentelor vasculare;

- previne imbatranirea timpurie;

- reduce colesterolul;

- ajuta la pastrarea echilibrului hormonal;

- are un rol benefic asupra ficatului si a pielii.

 

Tipuri de uleiuri presate la rece si avantajele lor

 

1.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece

Uleiul de floarea soarelui presat la rece are un continut mare de lecitina favorizand astfel procesele metabolice ale ficatului si sistemului nervos. Uleiul de floarea soarelui presat la rece contine vitaminele A, E, si F, dar si acizi grasi polinesaturati.

 

2. Uleiul de dovleac presat la rece

Uleiul de dovleac presat la rece este cunoscut pentru proprietatile sale curative si multiplele atribute benefice.

Uleiul de dovleac presat la rece are un rol activ in reglarea activitatii nervoase si hormonale, refacerea ficatului afectat de diferite afectiuni hepatice, dar si in calmarea iritatiilor gastrice.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

3.

Uleiul de masline presat la rece

Uleiul de masline presat la rece este bogat in saruri minerale, multiple substante antioxidante si acizi grasi nesaturati. Uleiul de masline presat la rece consumat frecvent ajuta la tratarea unei game largi de afectiuni cum ar fi: colici hepatice, reumatism, guta, hemoroizi.

 

4. Uleiul din samburi de struguri presat la rece

Uleiul din samburi de struguri presat la rece contine cantitati significante de vitamine, minerale si procianidine, substanta care are proprietati anti-imbatranire.

Pentru a preveni aparitia tulburarilor circulatorii specialistii recomanda consumul zilnic. In urma ultimelor studii s-a constatat ca uleiul din samburi de struguri presat la rece este un antidot cu potential impotriva bolii Alzheimer.

 

5. Uleiul de nuca presat la rece

Uleiul de nuca presat la rece previne procesul de dereglare al peretilor arteriali. Acest ulei are o actiune hipogliceminata, poate fi folosit de diabetici, anemici si de persoanele cu o viata foarte activa.

Din cauza sensibilitatii mare si a faptului ca rancezeste foarte repede uleiul de nuca presat la rece trebuie tinut la o temperatura scazuta.

 

6. Uleiul din canepa presat la rece

Uleiul din canepa presat la rece este unicul ulei vegetal comestibil care contine acidul gamma-linoleic si cu cel mai ridicat continut de grasimi polinesaturate. Uleiul din canepa presat la rece trateaza afectiunile alergice cronice si inflamatorii cum ar fi psoriazisul si eczemele, reduce simptomele de artrita si este un tonic al sistemului nervos.