ULEIURILE care fac minuni! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 nov 2020, 16:55

Zeci de butoiase pline cu licori parfumate, tot atatea arome si sute de sticlute in nuante care mai de care mai interesante.

 Sunt uleirile extravirgine, presate la rece, despre care cunoscatorii spun ca au efecte nebanuite. Sunt atat de multe incat nu stii pe care sa le alegi. Printre rafturile cochete si frumos aranjate am surprins-o si Carmen Negoita. Recunoaste cu modestie ca e buimacita de tot ce i-a fost dat sa vada si sa guste.

Daca uleiul de cuisoare este considerat cel mai puternic antioxidant, iar cel de ghimbir este un excelent afrodisiac, dar si un grozav analgezic, uleiul din sanburi de struguri este cel mai bun adjuvant antiimbatranire.
De altfel fiecare potiune in parte are efecte nebanuite.

Cel mai scump ulei este cel de macese, insa specialistii spun ca face toti banii...Produsul ...in salate dar si in tratamentul cosmetic...are capacitatea incredibila de a cicatriza...ajuta la disparitia peteler aparute la nivelul fetei.

Si Carmen foloseste de ani de zile uleurile presate la rece atat in bucatarie, dar mai ales in domeniul cosmetic. Oteturile balsamice sunt si ele la fel de diversificate.
Cunoscatorii spun ca In afara de binecunoscutul otet de mere din bucatarie nu ar trebui sa lipseasca nici cel de smochine, cel de curmale, cel de zmeura sau de cirese.

Sunt si oteturi mult mai putin acide care pot fi folosite cu incredere si de cei mici. O suta de militri de otet balsamic costa intre 20 si 45 de lei, in vreme ce pretul uleiurilor variaza intre 30 si 150 de lei pentru fiecare o suta de militri.