Ultima convorbire purtată de mecanicul de locomotivă și fiul său, înainte de accidentul feroviar din Galați. Fiica mecanicului a aflat de cele întâmplate de la televizor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 dec 2023, 05:40

Un călător, mecanicul și șeful de tren au fost răniți

Sursa: Observatornews.ro

Un mecanic de locomotivă a murit, în urma unui accident feroviar care a avut loc la Galați. Fiul femeii povestește, îndurerat, ultima lor convorbire telefonică, fără ca cineva să știe că acesta avea să fie deznodământul.

Un grav accident feroviar a avut loc la Galați, în urma căruia, un mecanic de locomotivă și-a pierdut viața. Mai multe persoane au fost rănite, iar o anchetă a fost demarată.

Un mecanic de tren a murit în urma unui accident feroviar produs în Galați

O locomotivă, care mergea cu o viteză de 75 de kilometri la oră, a intrat într-un tren cu călători, chiar în gara din Galați.

Mecanicul de locomotivă era o femeie care, din păcate, și-a pierdut viața la doar 53 de ani.

Un călător, mecanicul și șeful de tren au fost răniți, în urma incidentului produs sâmbătă seara, 25 martie. Călătorii de pe peron au asistat la scenele terifiante, în timp ce așteptau să urce în trenul care avea să îi ducă spre Mărășești.

Locomotiva urma să tracteze trenul, iar ghinionul face să fi lovit singurul vagon cu călători care transporta, în acel moment, patru persoane.

Citește și: Un șofer a făcut infarct la volan. A fost la un pas să ia cu el alte 5 vieţi, după ce a trecut pe contrasens și a zdrobit o mașină

„În urma incidentului feroviar, au rezultat patru victime, printre care, una încarcerată, o victimă în stop cardio-respirator şi alte două victime cu leziuni în diferite părţi ale corpului!”, a declarat Eugen Chiriță, ISU Galați.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Impactul a fost atât de puternic, încât, pe jos, au fost împrăștiate mai multe sticle, inclusiv bucăți ale structurii CFR, iar locomotiva a împins vagonul aproximativ 30 de metri.

Mecanicul de locomotivă nu a mai putut fi salvat

Femeia în vârstă de 53 de ani a suferit răni  atât de serioase, încât cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Aceasta lucra de 35 de ani la CFR Călători, același loc ce i-a adus sfârșitul.

Femeia avea doi copii, iar fiica ei, în vârstă de 14 ani, conform observatornews.ro, a aflat de cele întâmplate de la televizor. Aceasta și-a sunat imediat mama, iar, la telefon, i-a răspuns un polițist, care i-a dat vestea cea tristă.

Fiul femeii susține că, până acum, nu a fost contactat de nimeni de la CFR.

Cei doi au discutat cu doar patru ore înainte ca femeia să urce în locomotivă.

Citește și: O profesoară și-a ucis partenerul, fiind convinsă că o înșală. Aceasta stabilise un termen până la care să își ducă planul la îndeplinire

„Ieri, la ora unu, am sunat-o cu camera şi am vorbit cu ea. Mi-a zis că a făcut mâncare, au stat la masă, au strâns masa.

Mi-a zis că la cinci pleacă cu trenul la serviciu. Trebuia să se întoarcă dimineaţă, acum, să se ducă să o ia pe sora mea la Galaţi, la meditaţie, şi să se întoarcă la 11”, a declarat acesta.