Ultima misiune a Robertei s-a încheiat. Polițista de 21 de ani a fost înmormântată în satul natal: „O aşteptam acasă, dar nu o aşteptam aşa”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 aug 2024, 11:57

Roberta Ungureanu a fost condusă luni pe ultimul drum, iar ceremonia s-a desfășurat cu onoruri militare pentru polițista de 21 de ani

Sursa: Facebook/captură video

Roberta, tânăra polițistă de doar 21 de ani, a fost condusă luni, 19 august, pe ultimul drum în satul natal. La ceremonie au participat și colegii săi din cadrul IPJ Brașov și Gorj, care au venit să-i aducă un ultim omagiu și să-i cinstească memoria cu onoruri militare.

Destinul Robertei a fost unul crunt, iar visul ei s-a sfârșit brusc și tragic într-o misiune care s-a transformat în ultimul ei drum. Mașina de poliție în care se afla a fost lovită frontal de remorca unui TIR, care a derapat într-o curbă periculoasă la aproximativ 7 kilometri de postul de poliție din Hoghiz.

Citește și: Ea este Roberta, tânără polițistă de 21 de ani din Brașov care și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier cu un TIR

Roberta a fost înmormântată cu onoruri militare

Roberta, o tânără ambițioasă și plină de viață, își începea drumul în cariera de polițistă cu mai puțin de un an în urmă, plină de entuziasm și dedicare.

În ziua tragediei, impactul devastator a aruncat autospeciala în afara șoselei, curmând brusc o viață care abia începuse să strălucească. Sunetul sirenelor și al alarmelor a răsunat pe ulițele satului natal, acolo unde dorința s-a transformat într-un vis împlinit, însă unul scurt.

Ceremonia funerară a avut loc la ora la care colegii ei din Brașov au ținut un minut de reculegere, o mică pauză în agitația zilnică pentru a onora sacrificiul colegei lor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

„Am cunoscut-o pe Roberta când a venit în practică la noi. Un om cu foarte mult bun-simţ, care a dat dovadă de devotament şi implicare. Ne bucurăm că la un moment dat a fost colega noastră şi, aşa cum i-am promis, noi o aşteptăm acasă, dar nu o aşteptăm aşa", spune un poliţist, conform Observator.

A fost un moment solemn, în care toți cei prezenți și-au luat rămas-bun de la Roberta, o tânără care a plecat prea devreme dintre noi, dar care va rămâne pentru totdeauna

în amintirea celor care au cunoscut-o și au lucrat alături de ea.

„N-a profesat mult, dar parcă a profesat de-o viaţă. Toţi colegii au apreciat-o şi apreciază tot ceea ce a făcut şi tot ceea ce a făcut în scurtul timp în care a lucrat la inspectoratul nostru a fost făcută cu dăruire, cu suflet şi cu profesionalism", a declarat Valentin Flucuş, chestor de poliţie.

Tragedia ar fi putut fi evitată dacă Roberta conducea o mașină mai nouă și mai scumpă

Moartea tinerei a stârnit și o undă de revoltă în rândul colegilor săi, care au subliniat că tragedia ar fi putut fi evitată.

Sindicaliștii din Poliție au afirmat că Roberta ar fi avut șanse să supraviețuiască dacă autospeciala în care se afla ar fi fost mai nouă sau mai bine echipată. 

 


Episodul 51 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi,11 septembrie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.