Ultima ora! Anunt oficial: ce se intampla cu scolile din toamna. Cum se vor sustine cursurile

Autor: B.M.
Actualizat: 28 mai 2020, 09:53
Sala de clasa

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut un anunt referitor la felul in care se vor desfasura cursurile in scoli din toamna.

Oficialul a declarat intr-un interviu pentru Digi24 ca nu va fi posibil ca din toamna sa se reia cursurile cu 30 de elevi intr-o clasa. Monica Anisie a lasat sa se inteleaga faptul ca vor fi luate masuri pentru reducerea numarului de elevi dintr-o clasa.

"La acest moment nu vad posibil sa ne mai intoarcem in toamna in salile de clasa pline cu 30 si ceva de elevi.

Este clar ca trebuie sa luam masuri sa reducem numarul de copii din clasa", a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Cursurile ar putea fi sustinute online

Ministrul Educatiei a adaugat ca nu exclude nici scenariul ca, din toamna, cursurile sa se desfasoare exclusiv online. In acest sens, guvernul va achizitona tablete pentru copiii din medii defavorizate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Guvernul a alocat 150 milioane de lei pentru achizitia de tablete pentru copiii din medii defavorizate. De asemenea, sunt cursuri de formare pentru cadrele didactice. Ne dorim ca in septembrie niciun copil sa nu mai fie in imposibilitatea de a apela la tehnologie", a spus ministrul Educatiei.

Citeste si: Calendarul oficial BAC 2020: cand incep examenele. Lista completa

Bacalaureat 2020: cum se va desfasura Bacalaureatul in acest an

Examenul de Bacalaureat se va desfasura in conditii speciale in acest an. S-a renuntat la probele orale iar intr-o sala de clasa nu vor fi prezenti mai mult de 10 elevi.

De asemenea, cei care prezinta temperatura mare sau sunt diagnosticati cu COVID-19 vor sustine Bacalaureatul urmand o procedura speciala, care va fi definitivata in curand de Ministerul Educatiei.