ULTIMA ORĂ! Barem Bac fizică 2021 conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 23:30
subiecte bac fizica 2021 Foto(12)
Elevii de la profilul real susțin proba la Fizică a examenului de Bacalaureat 2021
Sursa: unsplash

Edu.ro subiecte BAC fizică 2021. Elevii care susțin proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2021 vor putea consulta subiectele și baremul de corectare pe edu.ro.

Edu.ro subiecte BAC fizică 2021. Emoții mari pentru absolvenții de liceu care susțin astăzi ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, proba la fizică. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la fizică și care este baremul de corectare în funcție de care vor fi acordate notele?

BAREM de corectare BAC fizică 2021

Edu.ro a afișat baremul după care vor fi corectate lucrările de BAC la fizică 2021:

Barem filiera tehnologică:

Barem filiera teoretică și vocațională:

 

UPDATE 13:46: Au apărut subiectele la BAC pe care elevii de la profilul real le-au primit la fizică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Edu.ro subiecte BAC fizică 2021. Ce problemele și exerciții au primit elevii la fizică?

Edu.ro subiecte BAC fizică 2021. La ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, elevii care au absolvit un liceu cu profil real, militar, dar și cei de la filiera tehnologică au putut opta pentru a da examenul la Fizică. Elevii au avut de ales între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, în timp ce absolvenții de liceu care au terminat un profil umanist au putut opta pentru Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie și filosofie. 

Examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară, a început pe data de 28 iunie 2021 cu proba scrisă la limba și literatura română. Informațiile oficiale venite din partea Ministerului Educației arată că la această sesiune de examen s-au înscris 133.663 de candidați. Dintre aceștia, 114.137 fac parte din promoția curentă, în timp ce restul de 19.526 sunt candidați din promoțiile anterioare, potrivit edu.ro. 

Examenul de Bacalaureat 2021 este organizat în acest an în 802 centre. Conform informațiilor prezentate pe Edu.ro, în Capitală, numărul elevilor care susțin examenul de BAC 2021 este de 15.300.

Subiectele de BAC la fizică 2021 vor fi afișate pe edu.ro după ora 15:00 și vor fi prezentate în timp real și pe kanald.ro. Tot la ora 15:00 va fi făcut public și baremul de corectare, astfel că elevii vor avea posibilitatea de a-și calcula singuri nota.

Citeste si: BAC 2021! Barem de corectare la istorie conform edu.ro. Grila de corectare a lucrărilor la istorie

Subiecte BAC fizică 2021

La fel cum se întâmplă în fiecare an, structura subiectelor de BAC la fizică va respecta programa școlară anunțată de Ministerul Educației. Astfel, candidații la examenul de Bacalaureat 2021 vor avea de rezolvat doar cerințe care se încadrează în materia de examen. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat înainte ca sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021 să înceapă că subiectele nu vor fi mai ușoare comparativ cu ceilalți ani, chiar dacă s-a luat decizia renunțării la o parte din materie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Subiectele de BAC la fizică 2021 se vor încadra în limitele impuse de Ministerul Educației și vor fi asemănătoare cu cu testele de antrenament, dar și cu subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la simulări.

BACALAUREAT 2021. Ce riscă elevii care copiază la BAC?

Regulamentul examenului de Bacalaureat 2021 arată clar că elevii care copiază la BAC sunt eliminați automat din examen, lucrarea lor fiind notată cu nota 1. Mai mult, elevii aflați într-o astfel de situație nu vor putea da din nou examenul în toamnă, ci vor fi nevoiți să aștepte 2 sesiuni de Bacalaureat pentru a se putea înscrie din nou la examene.

Un elev este declarat admis la examenul de Bacalaureat 2021 dacă a susținut atât probele orale, cât și cele scrise. Este important ca elevul să obțină cel puțin nota 5 la fiecare materie, dar media finală să fie 6. În caz contrar, elevul este respins.

Amintim că în acest an, elevii de clasa a XII-a nu au mai susținut probele de evaluare a competențelor digitale și lingvistice, notele fiind echivalate cu cele de la clasă. Deciza a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a-i proteja pe elevi.

Examenul de Bacalaureat 2021 se încheie pe 1 iulie 2021 cu proba la limba maternă, iar pe 5 iulie vor fi afișate primele rezultate la BAC 2021. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021. 

Citeste si: BAC 2021! Barem de corectare la matematică conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele