Ultima oră! Carantină începând de luni seara în apropierea Capitalei! Cine va trebui să completeze declarația pe propria răspundere?

Autor: Amalia Georgescu
Localitatea Bragadiru, în carantină de luni seara, ora 22:00
Sursa: Instagram

Încă o localitate din județul Ilfov va intra în carantină începând de luni seara. Iată unde se aplică restricțiile și ce anunț au făcut reprezentanții autorităților.

Rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere în România, astfel că mai multe orașe mari au intrat în scenariul roșu, dar există și zone unde s-a impus carantina. Iată unde a fost luată această decizie și ce restricții urmează să intre în vigoare.

Localitatea Bragadiru intră în carantină de luni seara. Motivul pentru care a fost luată această decizie

Dacă o rată de incidență peste 3 cazuri la mia de locuitori înseamnă automat încadrarea în scenariul roșu, atunci când rata de infectare este mai mare de 6 cazuri la 1000 de locuitori se impune carantina. Având în vedere această regulă, localitatea Bragadiru din județul Ilfov va intra în carantină începând de luni seara, de la ora 22:00.

Autoritățile au anunțat că în localitatea Bragadiru numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile, astfel că rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 6,46 cazuri la mia de locuitori.

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, specialiștii au decis să impună carantina, măsură anunțată de prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir.

Citeste si: Urmează valul 3 al pandemiei de coronavirus în România? Măsurile luate de premierul Florin Cîţu: „Ne pregătim și pentru un număr mai mare de cazuri!”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Localitatea Bragadiru va intra în carantină de luni seară, iar restricțiile vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de 14 zile, timp în care autoritățile speră ca rata de incidență să scadă. Astfel, în următoarele două săptămâni, deplasările în interiorul localității, dar și în afara acesteia se vor putea face doar în baza unei declarații pe proprie răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței de salariat. Practic, oamenii vor putea părăsi domiciliul doar dacă vor avea un motiv foarte bine întemeiat.

Restricții există în mai multe localități din județul Ilfov, având în vedere că 23 de localități din județ sunt în scenariul roșu, potrivit digi24.ro.

Cu toate că numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus este în continuă creștere în România, autoritățile dau asigurări că nu se va pune din nou problema unui lockdown, ci vor intra în carantină totală doar acele orașe în care rata de incidență va fi peste 6 cazuri la mia de locuitori.

În prezent, starea de alertă a fost prelungită în România, iar în intervalul 22:00-05:00, românii nu mai pot ieși din case fără să completeze o declarație pe proprie răspundere.

Citeste si: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu școlile din București? Prefectul Capitalei: "Se poate întâmpla și mâine!"

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.