Ultima oră! Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere? Anunțul premierului: „Slujbele vor fi...”

Author: Amalia Georgescu
Florin Cîțu, premierul României, anunț despre restricțiile din noaptea de Înviere
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a dat noi detalii despre desfășurarea slujbei de Înviere din acest an. Ce trebuie să știe credincioșii care intenționează să meargă la biserică?

Creștinii ortodocși vor sărbători Paștele pe data de 2 mai în acest an, astfel că mai este foarte puțin până la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Cum se va desfășura slujba de Înviere în acest an? Premierul Florin Cîțu a făcut noi precizări.

Slujba de Înviere 2021. Ce reguli vor fi impuse?

Premierul Florin Cîțu a anunțat că deși credincioșii vor avea posibilitatea de a merge la biserică pentru a participa la slujba de Înviere,  acest lucru nu înseamnă că vor fi ignorate regulile ce țin

de igienă și de distanțarea socială. În acest context, premierul României a anunțat că urmează să aibă o discuție cu reprezentanții cultelor religiose în cursul zilei de miercuri și atunci vor fi stabilite toate regulile.

Premierul României a ținut să sublinieze că slujba de Înviere va avea loc în afara bisericilor și că vor fi impuse o serie de reguli pe care credincioșii să le respecte pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox. Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare.

Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții.”, a spus premierul României, Florin Cîțu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la mare de 1 Mai și de Paște? Anunțul autorităților: „Legea n-o negociem cu nimeni!”

În noaptea de Înviere, restricțiile legate de circulație vor fi ridicate în România. În hotărârea de guvern este menționat că este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, mai exact în noaptea de Înviere, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase. Acest lucru se aplică în toată țara, dar cu toate acestea, ministrul de Interne, Lucian Bode, atrage atenția că românii nu ar trebui să abuzeze de această măsură.

„Circulația pe timpul nopții va fi permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă.”,  a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comunicat ce se va intampla cu restrictiile in noaptea de Pasti!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.