Ultima ora! Coronavirus Romania 20 martie: la cat a ajuns numarul cazurilor de coronavirus

Author: B.M.
Actualizat: 20 mar 2020, 13:08
Coronavirus Romania 20 martie

Coronavirus Romania: numarul cazurilor a ajuns la 308, potrivit ultimelor informatii venite de la INSP.

Ultimul comunicat dat publicitatii de Institutul National de Sanatate Publica indica o crestere a numarului de cazuri de coronavirus in Romania. Numarul persoanelor infectate a ajuns la 308, fata de 277 de persoane, cat erau ieri. In ultimele 24 de ore s-au confirmat astfel 31 de cazuri noi.

Potrivit ultimelor informatii, 11 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, din care doi sunt în stare gravă. Cele mai multe noi cazuri au fost confirmate în Timișoara (22), restul fiind în București (8) și Iași (1).

Coronavirus Romania 20 martie- Cand va fi varful epidemiei

Potrivit profesorului doctor Adrian Streinu Cercel, simularile arata ca in Romania primul varf al epidemiei de coronavirus va fi dupa Paste.

"Primul varf al epidemiei de coronavirus va fi dupa Paste. Avem doua valuri care vor fi foarte active. Primul dupa Pastele catolic, al doilea dupa Pastele ortodox. Se aduna familia la masa.

Acest lucru fiind cunoscut, calculele sunt usor de estimat.

"Daca punem alaturi de aceasta intrunire familiala un interval de 7-8 zile, cat este incubatia medie, vom avea varfuri de aparitie a incidentei imbolnavirilor. Ne asteptam sa apara imbolnavirile. Vor fi cu un potential sever", a spus Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si: Coronavirus Romania- 15.000 de rezidenti ii vor ajuta pe medicii din spitale si din Unitatile de Primiri Urgente

Citeste si: Se ia sau nu coronavirus prin alimente? ANSVSA, mesaj oficial

Citeste si: Coronavirus Romania- "Stati acasa! Macar sase saptamani, ar fi bine opt si ideal zece."

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Simptome coronavirus: cum iti dai seama daca ai coronavirus

Coronavirusul este un virus periculos deoarece simptomele infectarii sunt similare cu cele ale racelii si gripei. Diferenta e ca gripa poate fi tratata, pentru coronavirus in schimb nu s-a gasit leac.

Virusul se transmite de la om la om inclusiv cand se afla in perioada de incubare. La finalul ei, cele mai clare simptome de coronavirus sunt urmatoarele:

- senzatia de oboseala, in ciuda reprizelor lungi de somn;

- dureri musculare, desi activitatea fizica nu este una intensa;

- tuse seaca, repetitiva;

- dificultati in respiratie;

- febra, care poate fi moderata sau puternica, pana la 40 de grade.

Ocazional, cei care sunt infectati cu coronavirus se pot confrunta si cu simptome mai severe, cum ar fi diareea, eliminarea de sange prin tuse sau dureri puternice de cap.