Ultima ora: cu cat se maresc pensiile? Ludovic Orban: "Nu le vom creste ca sa nu le putem plati"

Autor: L.S.
Actualizat: 18 iun 2020, 08:04

Premierul Ludovic Orban a precizat că Executivul va crește pensiile, dar nu cu 40% ci cu un procent ca să permită și plata în continuare a acestora.

Pensionarii asteapta cu sufletul la gura decizia guvernantilor cu privire la cresterea pensiilor. Conform legii, pensiile ar trebui sa cresca cu 40% incepand din aceasta toamna, insa lucrurile sunt inca incerte!

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre cresterea pensiilor

”Vom crește pensiile, dar eu trebuie să mă asigur că avem de unde să le plătim. La jumătate anului, în conformitate cu legea, ministrul Finanțelor trebuie să facă un plan și vor exista consultări cu instituțiile care pot genera prognoze corecte.

Nu ne purtem permite să aruncăm în momentul de față… Ministrul de Finanțe cunoaște cel mai bine situația.

Vom căuta să creștem pensiile cu cât de mult e posibil, dar nu ne permitem să ne hazardăm în creșteri de pensii pentru care nu există susținere economică. Noi vom asigura creșterea pensiilor, vom asigura creșterea alocațiilor. Noi nu le vom crește ca să nu le putem plăti, pentru că dacă aș face asta, nu aș avea ce căuta în funcția de premier”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: S-a decis! Ce pensii vor fi impozitate cu 85%

Citeste si: Bani pentru dublarea alocatiilor din impozitarea pensiilor speciale. Ciolacu: "Garantez ca PSD nu va ataca aceasta ordonanta"

Citeste si: Orban, un nou anunț despre pensii! Ce se întâmplă din septembrie