Dosarul a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti.
” Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar)-1 persoană", se arată în comunicatul dat de instituţie după şedinţa de marţea trecută a Colegiului.
Conform Ziare.com, persoana la care se face referire este guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Ziare.com a precizat că a încercat să obţină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.
Marţi, acţiunea vizându-l pe Mugur Isărescu figurează ca fiind înregistrată cu o zi în urmă la Curtea de Apel Bucureşti, arata news.ro.
În urmă cu trei ani, România Liberă a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii sub numele de cod „Manole”.
La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea să verifice calitatea de colaborator al Securităţii a guvernatorului BNR, însă Parlamentul a modificat legea, adăugând persoana care ocupă această funcţie între cele pentru care se poate cere această verificare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Ziarul Bursa scria anul trecut că avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociaţie pe care o conduce, să verifice dacă Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea.
Citeste si: Adevarul despre marirea alocatiilor copiilor: "Si daca am vrea, nu am putea majora alocatiile"