Ultima oră: Lista completă a RESTRICŢIILOR impuse în România! Va fi complet interzis!

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 aug 2022, 15:55

Lista restricțiilor din România

Sursa: PixaBay

S-au instaurat măsuri de protecție în toată România! Iată LISTA COMPLETĂ.

S-au instaurat măsuri de protecție în toată România! Iată LISTA COMPLETĂ.

Noi restricții pentru români
[Sursa: PixaBay]

Lista restricțiilor în județul Ilfov

 

  • În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
  •  Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul COVID-19 este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.
  •  Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  •  Organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Citeste si: Angajații din Italia pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Salariile celor care nu respectă legea vor fi suspendate!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

  •  Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Când începe vaccinarea cu a treia doză? Florin Cîțu a dat undă verde la imunizare

  •  Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  •  Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  •  Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  •  Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  •  Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp de persoană.
  •  La nivelul localităţilor Berceni, Chiajna, Dobroeşti, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  •  Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5,00-24,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Documentul complet poate fi consultat aici: https://if.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/55/2021/09/Hotararea-CJSU-IF-nr.-166-din-22.09.2021.pdf 

Lista restricțiilor în București

 

  • în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție;
  • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție;
  • organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;
  • organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății;
  • organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății;
  • în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;
  • activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului;
  • activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00;
  • activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;
  •  activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maximum 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

De asemenea, este obligatorie prezentarea certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Lista de restricții în județul Timiș

  • Pe întreg teritoriul județului Timiș este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel
    încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile
    publice închise și deschise.
  •  Ca excepție de la prevederile alin 1., este permisă înlăturarea măștii, pentru perioade scurte de
    timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și
    pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă
    persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
  • Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spații publice deschise afișarea la loc
    vizibil a informațiilor privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aceste spații.
  • Se instituie obligația pentru angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice
    centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi regiile autonome,
    societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral
    sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, cu un număr mai mare de 50 de
    salariaţi organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, în condiţiile
    legii. În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau
    muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public, instituţiile şi operatorii
    economici publici şi privaţi organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în
    grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.
  • La nivelul județului Timiș se interzice circulaţia persoanelor în afara
    locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00-5,00, cu următoarele excepţii motivate de deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de
    desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la
    distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al
    căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul,
    trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet
    sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor
    vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la alin. (1) lit. a),
    persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de
    serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere. Pentru
    verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la alin. (1) lit. b)-d), persoanele sunt
    obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria
    răspundere, completată în prealabil.
  • Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii,
    adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi
    semnătura.
  • Se instituie pe întreg teritoriul județului Timiș obligaţia pentru operatorii economici care
    desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau
    private, să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00.
  • Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în intervalul orar 21,00-5,00, operatorii economici pot
    activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
  • Prin excepţie de la prevederile alin. (1), unităţile farmaceutice, benzinăriile şi operatorii
    economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de
    muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
  • Se suspendă pe întreg teritoriul județului Timiș activitatea piețelor comerciale, târgurilor,
    bâlciurilor, a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004.
  • Se instituie în sarcina autorităților administrației publice locale să întreprindă măsurile necesare
    pentru organizarea activității în piețele agroalimentare, cu respectarea prevederilor legale.
  • Se interzice pe întreg teritoriul județului Timiș organizarea de evenimente private (nunţi,
    botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, saloane, cămine culturale,
    restaurante, baruri, cafenele, terase, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;
  • Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii
    închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare,
    comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul
    restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:
    - fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, în unitățile
    administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau
    egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
    - fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, dacă
    incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare
    de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,

Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori, conform anexei 1.

  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități
    de cazare, se desfășoară astfel:
  • fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 6.00-23.00, în unitățile
    administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau
    egală de 1,5/1.000 de locuitori,
  • fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, dacă
    incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare
    de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori conform anexei 2
  • doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrativ teritoriale unde
    este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, conform anexei 1.
  • Măsurile prevăzute la alin. 1 și 2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în
    spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2
    pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
  • În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin 1 și alin.2 este
    restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și
    băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
  • Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi
    nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu
    excepţia celor prevăzute la alin. 3, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi
    participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea
    măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului
    economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare
    şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu
    modificările şi completările ulterioare.
  • Pe întreg teritoriul județului Timiș se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.
  • Activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, în
    intervalul orar 5.00-21.00 cu participarea publicului astfel:
  • până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile
    a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de
    locuitori,
  • până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile
    a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală
    cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,
  • Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori, conform anexei 1.
  •  Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise în intervalul
    orar 5.00-21.00 la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14
    zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, numai dacă ocupanții unui
    autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.
  • Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi
    private sau a altor evenimente culturale sunt permise, în intervalul orar 5.00-21.00 numai cu
    participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri
    unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție.
  • Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în
    ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, conform anexelor 1 și 2.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este
    permisă, în intervalul orar 5.00-21.00, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în
    unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai
    mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului,
    dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este
    mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2 și este interzisă la
    depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori, conform anexei 1.

Documentul complet se poate consulta aici: https://cjsutm.ro/wp-content/uploads/2021/04/HOTARAREA-1-din- data-de-09.01.2021.pdf