ULTIMA ORA Oras din Romania, inchis dupa ce numarul cazurilor a explodat!

Author: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 13:20
Orasul din Romania care s-a inchis din cauza coronavirusului

Un anunt de ultima ora vine de la autoritati despre un oras din Romania care a fost inchis dupa ce numarul cazurilor de coronavirus a explodat.

Dupa ce numarul cazurilor a explodat, autoritatile au decis ca orasul Siret din judetul Suceava va fi inchis.

Ce se intampla acum in Siret

Rata infectarilor a depasit 7 cazuri noi la mia de locuitori, iar in aceste conditii mai multe activitati din oras au fost oprite. Scoala se va desfasura exclusiv online, iar localurile si activitatile economice din interior au fost deja inchise.

Incepand de joi scolile sunt inchise pentru 14 zile.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat ca sunt mai multe scoli in judet care au intrat deja in scenariul rosu si ca, in urma sedintei Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta mai multe activitati au fost suspendate.

Noi am avut astazi o sedinta a Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta, am tinut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul judetului Suceava, dar si la nivelul orasului Siret unde avem o rata de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locala, de

particularitatile locale, de resursele umane ale fiecarei unitatie de invatamant in parte, de propunerile Consiliilor de Administratie ale unitatilor de invatamant dar si de avizul Directiei de Sanatate Suceava”
, a declarat prefectul de Suceava potrivit Antena 3.

Citeste si: Anunt important pentru elevi si parinti! Ministerul Educatiei a anuntat asta printr-un comunicat

Citeste si: A infectat 59 de oameni dupa ce a incalcat izolarea! "Un caz exemplar de prostie"

Obligati sa poarte masca si afara

Nici manifestarile si activitatile in aer liber nu sunt permise fara masca de protectie, iar prefectul de Suceava a explicat.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Am suspendat la nivelul orasului Siret activitatile din domeniul HORECA, dar si al operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor in interiorul cladirilor.

Totodata, la nivelul localitatii Siret, toate manifestarile si activitatile cu publicul desfasurate in aer liber, permise de legislatia actuala, se vor desfasura cu obligativitatea purtarii mijloacelor de protectie”, a adaugat el.

Totul a plecat de la focarul aparut la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde sunt 38 de cazuri de imbolnavire, din care 34 in randul pacientilor si 4 in randul angajatilor. Pentru ca o parte dintre angajati au mers in oras si au intrat in contact cu alte persoane, au aparut imbolnaviri si in comunitate, iar toate aceste aspecte au transformat orasul Siret intr-unul ”rosu de Covid”,

anunta monitorulsv.ro.

Primarul din Siret a facut un apel la locuitorii orasului sa respecte masurile sanitare impuse de autoritati pentru a nu se ajunge intr-o situatie mai grava, respectiv carantinarea orasului.

Citeste si: OMS, avertisment serios privind Covid-19: "Să servească drept semnal de alarmă"

Citeste si: Scoli INCHISE in ultima clipa! Coronavirusul face ravagii in scolile din Romania!