Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a declarat că nu i se pare normal ca unui vizitator într-o instituție publică să i se ceară certificatul verde de către un angajat care nu este vaccinat. Arafat a subliniat, din nou, că restricționarea dreptului la muncă se face doar în Parlament.
De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă
Șeful DSU a anunțat vineri seară că certificatul verde, care atestă că persoana a trecut prin boală sau s-a vaccinat, este obligatoriu aproape peste tot. Raed Arafat regretă că măsura înca nu a putut fi aplicată și la locul de muncă.
”La instituţiile publice, la angajaţi doar prin lege putem impune anumite reguli şi din câte ştiu e un proiect de lege depus.
La fel se întâmplă și în cazul instituțiilor private, cei care merg în vizită, trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, ori dovada că au trecut deja prin boală sau prezintă un test negativ.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
”La private, la peste 50 de persoane în clădire, se aplică aceleaşi reguli ca la instituţiile publice.
Raed Arfat, despre obligativitatea certificatului verde
Raed Arafat este de părere că persoanele care nu s-au vaccinat nu au dreptul să controleze alte persoane care dețin un certificat verde, care atestă că s-au vaccinat sau au trecut prin boală, însă acest lucru va fi reglementat prin lege.
Totodată, acesta a mai spus că nu i se pare normal nici în restaurante ca certificatul verde să fie cerut clienților de către angajații care nu sunt vaccinați împotriva coronavirus.