Ultima oră! Restaurantele se DESCHID de la 1 septembrie! Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 27 aug 2020, 12:13
Klaus Iohannis, președintele României
Sursa: Captură KANAL D

Vești bune pentru sectorul HORECA. Klaus Iohannis a anunțat că restaurantele s-ar putea deschide începând cu data de 1 septembrie. Ce reguli vor fi impuse?

După jumătate de an în care au fost închise, restaurantele din România ar putea primi clienți în interior începând cu data de 1 septembrie. Veștile sunt bune și pentru zona culturală, teatrele si cinematorgrafele urmând să funcționeze din nou de la începutul lui septembrie.

Klaus Iohannis, anunț despre redeschiderea restaurantelor începând cu 1 septembrie

În spațiul public s-a tot vorbit în ultima perioadă despre redeschiderea restaurantelor de la 1 septembrie, iar acum, președintele Klaus Iohannis a confirmat această ipoteză în timpul unei conferințe de presă.

Președintele a precizat că sunt șanse mari ca restaurantele să se deschidă începând cu luna septembrie, însă a subliniat că acest lucru nu reprezintă o întoarcere la normalitate, ci va fi nevoie de respectarea unor reguli stricte, astfel încât să fie prevenită apariția unor noi focare de coronavirus.

Citeste si: Dezvăluirile şocante despre all-inclusive! Un angajat din interior a rupt tăcerea: cum economisesc hotelurile bani punând în pericol sănătatea clienților

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Sunt doua domenii in care consider ca este cazul sa se reia activitatea, atat cat se poate. Primul sector este zona culturala. Teatrele si cinematorgrafele se vor putea deschide incepand cu 1 septembrie, în conditii speciale de siguranta. Vor trebui lasate locuri libere intre spectactori, dar cred ca este important ca acolo unde condiţiile permit sa se reia actul de cultura. 

Al doilea sector care este in suferinta si unde cred ca este bine sa se reia activitatea este sectorul HORECA, in special functionarea restaurantelor in interior.

Vremea se raceste, consider ca dupa 1 septembrie, in anumite conditii, restaurantele se pot deschide in interior, tinand cont de regulile de distantare, de condiţiile specifice din localitatea respectiva. Specialistii vor stabili maine un prag care descrie riscul de infectare.

In estenta se vor putea deschide numai acolo unde este sigur. Cred ca aceste doua sectoare sunt importante. Cred ca dupa ce am invatat cum sa ne comportam in pandemie putem sa facem acest pas.

Functionarea se va face in condiţii speciale, cu norme speciale, cu reguli speciale. Evident nu ne întoarcem la normalitate, se vor respecta regulile, normele, dar e bine să se reia funcționarea unde e posibil.", a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Citeste si: Se deschid sau nu restaurantele? Raed Arafat: „Nu pot să recomand deschiderea”

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.