ULTIMA ORA! Situatia care poate inchide scolile! Peste 600 de elevi au fost confirmati pozitiv!

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 19 feb 2021, 13:21
600 elevi și 472 angajați confirmați pozitiv

 600 de elevi sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar peste 500 de școli au avut activitatea suspendată.

Potrivit Ministerului Educației, de la începutul școlii, pe 8 februarie, și până miercuri 17 februarie, 600 de elevi și 472 de angajați din școli și grădinițe au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Citeste si: Mai mulți elevi au fost expuși la raze ultraviolete! Copiii au ajuns de urgență la spital

600 de elevi au fost confirmați pozitiv cu Covid-19

Potrivit Ministerului Educației, de la reluarea cursurilor față în față, 542 de clase au activitatea suspendată din cauza coronavirusului. 

Sunt, în total, 600 de elevi confirmați în perioada 8-17 februarie. În privința numărului de angajați confirmați cu COVID-19, acesta este de 472.

Citeste si: Un elev de clasa a doua a murit în timpul orelor! Care este cauza decesului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a îndemnat pe părinţi să nu îşi trimită copiii în colectivitate dacă au fie şi "cele mai mici simptome de boală" pentru că pot pune în pericol viaţa rudelor bolnave ale altor copii. ”Bilanțul infectărilor de azi nu este rezultatul organizatorilor din școli”, a spus Cîmpeanu, potrivit hotnews.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce se întâmplă în cazul apariției unor cazuri de COVID în școală

Suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar/ conexe se dispune în următoarele situații, potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

 

Citeste si: Elevii ar putea renunţa la masca de protecţie? Sorin Cîmpeanu: "Nu există obligativitatea purtării măştii"

  • a) La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.
  • b) La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.
  • c) La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

Citeste si: Profesorii care refuză vaccinarea, obligaţi să se testeze la fiecare 48 de ore

  • DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacții direcți ai cazurilor confirmate și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar.
  • La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ. Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/Comitetului Municipiului Bucureşti, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.
  • În aceste situații procesul de învățământ continuă în sistem online.

 

Coronavirus în România

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.058 cazuri noi de coronavirus, iar 71 de români au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. În ATI sunt 936 de bolnavi.

Citeste si: Testele rapide pentru Covid-19 recunoscute de Uniunea Europeană. Iată lista completă!

Până joi, 18 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 771.843 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 717.179  pacienți au fost declarați vindecați.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?