Ultima oră! Un avion s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Sunt cel puțin 18 morți

Autor: Diana Bostan

Un avion cu pasageri s-a prăbușit în Nepal

Sursa: Captură X(Twitter)

Cel puțin 18 persoane au decedat după ce o aeronavă a companiei Saurya Airlines s-a prăbușit miercuri, 24 iulie, la decolarea de pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu.

Un incident aviatic devastator a avut loc pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu, Nepal. Un avion al companiei Saurya Airlines, de tip Bombardier, s-a prăbușit în timp ce încerca să decoleze către destinația Pokhara. Tragedia s-a soldat cu 18 morți.

Citește și: Un avion rusesc de pasageri s-a prăbușit lângă Moscova. La bordul acestuia erau trei membri ai echipajului care au decedat

Cel puțin 18 persoane au decedat

Avionul, care transporta 19 persoane în total, inclusiv membrii echipajului, a suferit un accident grav pe pista de decolare a aeroportului din Kathmandu, notează Antena3CNN. După ce a ieșit de pe pistă, aeronava s-ar fi răsturnat brusc.

Citește și: Un avion al companiei Singapore Airlines a aterizat de urgență după ce a pierdut altitudine! O persoană decedată și zeci de răniți la bordul aeronavei

Martorii oculari au raportat că vârful aripii a lovit solul, ceea ce a provocat un incendiu imediat. Avionul a luat foc și s-a prăbușit într-o râpă situată pe partea estică a pistei, între un hangar și stația radar.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Imaginile surprinse de martori și distribuite pe rețelele sociale arată un nor dens de fum care s-a răspândit în zonă, complicând eforturile echipei de salvare.

Căpitanul aeronavei a supraviețuit 

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Tej Bahadur Poudyal, echipele de intervenție au reușit să recupereze 18 cadavre de la locul tragediei. Căpitanul aeronavei a supraviețuit inițial și primește acum îngrijiri medicale. „ Doar comandantul a fost găsit în viață și este sub tratament medical intensiv”, a confirmat Poudyal, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: Motivul pentru care s-ar fi prăbușit elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi! Președintele Iranului și Ministrul de Externe și-au pierdut viața

Fratele căpitanului a declarat că avionul s-a prăbușit în timp ce încerca să decoleze, iar focul a izbucnit imediat după impactul cu solul. Imaginile și filmările care au apărut pe rețelele sociale ilustrează amploarea incendiului și dificultățile întâmpinate de echipele de salvare în intervenția lor.

În prezent, nu sunt cunoscute cauzele exacte ale accidentului aviatic. Autoritățile din Nepal au început o anchetă pentru a stabili circumstanțele care au condus la prăbușirea aeronavei.

Investigațiile vor analiza starea tehnică a aeronavei, condițiile meteorologice și alte posibile defecțiuni care ar fi putut contribui la tragedie.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!