Ultimă oră. Veste mare pentru Volodimir Zelenski! SUA au decis să ofere Ucrainei un ajutor uriaș

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 dec 2022, 02:25

Ultimă oră. Veste mare pentru Volodimir Zelenski! SUA au decis să ofere Ucrainei un ajutor uriaș

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Senatul SUA a votat și a decis să trimită ajutoare de aproape 14 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Senatul de la SUA a votat și a aprobat să trimită un ajutor de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina. Proiectul de lege a fost trimis și la Casa Albă pentru a fi semnat de președintele Joe Biden, potrivit BBC.

SUA oferă aproape 14 miliarde de dolari Ucrainei! Sunt vești bune pentru liderul țării, Volodimir Zelenski

Clauze face parte dintr-un proiect de lege mai vast legat de cheltuielile guvernamentale și a fost aprobată după ce democrații aflați la putere au abandonat finanțarea pentru înlăturarea efectelor virusului COVID-19 din cauza rezistenței republicanilor.

„Le dăm ucrainenilor miliarde de dolari pentru alimente, medicamente, adăposturi și sprijin pentru cei peste două milioane de refugiați care au fost nevoiți să părăsească Ucraina, precum și fonduri pentru transferuri de arme precum Javelin și Stinger”, a transmis șeful majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, înainte de vot.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 16 de război. Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federației Ruse: „Voluntarii din Orientul Apropiat trebuie ajutați să ajungă în zonele de conflict în Donbas”

„Oamenii din Ucraina au nevoie de ajutorul nostru imediat și acest proiect este cel mai rapid și mai direct mod de a le oferi ajutor rapid”, a mai apreciat acesta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pachetul de ajutor conține, de asemenea, ajutor umanitar de peste 2,6 miliarde de dolari și peste 1 miliard de dolari pentru sprijinirea refugiaților care pleacă din Ucraina.

„Vom continua să sprijinim poporul ucrainean curajos care luptă pentru țara lui”, a transmis Joe Biden, pe Twitter.

De asemenea, ajutorul include și peste 6,5 miliarde de dolari pentru Pentagon, care vor fi utilizați în special pentru desfășurarea de trupe în regiune. Mai sunt rezervate și fonduri pentru finanțarea răspunsului împotriva Moscovei, începând cu sancțiunile împotriva oligarhilor ruși.

Ucraina vrea să se alieze cu Rusia

Ihor Zhovkva a declarat că Ucraina ar vrea să colaboreze cu Vladimir Putin și vecinii săi pentru a decide un sistem pe care l-a declarat „sistemul de securitate reînnoit al Europei”.

„Țara mea, poporul ucrainean merită să devină o parte a familiei europene... Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe.

Citeste si: Germania și Franța cer Rusiei să oprească atacurile! Emmanuel Macron și Olaf Scholz au insistat, telefonic, în fața lui Vladimir Putin

Deci, când președintele Emmanuel Macron vorbește despre o posibilă securitate europeană, cum poate el să vorbească fără să-l aibă la masă pe președintele Zelensky? Fără a avea pe președintele Zelensky și Ucraina în Uniunea Europeană?”, a declarat Ihor Zhovkva.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.