Ultima săptămână a lui Mirel Rădoi pe banca naționalei României?

Author: Oana Picerea
Actualizat: 04 oct 2021, 09:18

Instalarea lui Mirel Rădoi și debutul său pe banca Naționalei României a fost privită cu scepticism de foarte multe persoane lumea fotbalului, însă după ultimele 3 înfrângeri consecutive, pornite de la eliminarea de la barajul pentru Euro 2020, susținerea sa este aproape inexistentă în aceste momente.

Programul tricolorilor în noiembrie 2020:

 

  • 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești

  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București

  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast

    Deși este favorită clară în meciul amical contra Belarusului, România este outsider în meciul de Liga Națiunilor contra Norvegiei, conform cotele oferite de cele mai bune case de pariuri care activează în România.

    Selecția nu este văzută cu ochi buni de multă lume

    Chiar dacă se știe că obiectivul lui Rădoi este calificarea echipei noastre la Cupa Mondială din 2022, locul acestuia pe banca tehnică ar putea fi în pericol dacă seria de rezultate negative continuă. Meciurile încă nu s-au jucat, dar săgețile nu au întârziat să apară. Fostul portar, Eduard Stăncioiu, a criticat selecția lui Rădoi:

    "Ne-am bătut cu tineretul, cu omologii. Acum ne batem cu liga mare, ăia bătrâni, la grupa mare. E foarte greu ca, de la U21, să vii să te bați la naționala mare cu astfel de echipe, cu astfel de monștri de jucători.

    Dar cu cine ne batem până la urmă? Jucătorii noștri de unde vin? Vin din campionatul nostru, sau din campionate de afară, unde nu sunt liderii unor echipe mari. Primul exemplu care îmi vine este Haaland, cu care ne-am bătut recent. Pe cine comparăm?", a declarat Edi Stăncioiu la Digi Sport.

    Ionuț Nedelcearu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește mentalitatea pe care trebuie să o aibă conducătorii și echipa tehnică a naționalei. Mesajul său este oarecum similar cu cel al lui Eduard Stăncioiu, în special în ceea ce privește selecția:

    "Noi nu mai suntem tineri, deja toată lumea ne consideră tineri, că avem timp, dar nu este așa. La echipa națională trebuie să joace cine e mai în formă, nu contează dacă ai făcut performanțe acum un an la U21 sau la club.

    Deja trec anii, calificări nu avem prea multe, nici eu și nici generația mea, și trebuie să facem parte la turneele finale. Generația mea trebuie să meargă la Mondial.

    Din punctul meu de vedere, trebuie să avem mai multă încredere în noi, pentru că valoare avem. Jucăm la echipe bune și cred că dacă am fi mai încrezători și mai uniți am putea să facem pasul la turneele finale", a declarat Ionuț Nedelcearu la FRF TV.

    Rădoi are probleme de efectiv

    Căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, nu s-a refăcut complet după ultim accidentare și prin urmare, nu va lua parte nici la această acțiune a naționalei. Înlocuitorul fotbalistului de la Sassuolo este Cristi Manea, de la CFR Cluj. Un alt fundaș central, Mihai Bălașa a fost înlocuit, în urma unei accidentări, de Bogdan Mitrea, de la Sepsi.

    Nicușor Bancu, căpitanul liderului din Liga 1, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, iar în locul său a fost chemat Cristian Ganea de la Aris Salonic. Prima selecție a lui Valentin Cojocaru la Echipa Națională nu a putut fi onorată de către portarul de la FC Viitorul, care, a fel ca și Bancu, a avut un test COVID-19 pozitiv. În locul său a fost convocat, în regim de urgență, Cristian Bălgrădean, de la CFR Cluj.

    Ianis Hagi nu a fost convocat de către Mirel Rădoi la această acțiune, întrucât mijlocașul ofensiv nu a confirmat la echipa mare în 2020 și și-a pierdut locul de titlular la Rangers.

    Acesta este lotul final al Românei pentru ultima acțiune din 2020:

    Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72 de selecții/0 goluri), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);

    Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0);

    Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Eric Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Denis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

    Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).